Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн

Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн

12 Грудня 2016
1268
12 Грудня 2016
15:00

Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн

1268
12 грудня Херсонський міський суд визнав колишнього банкіра Тараса Бурду винним у нанесенні тілесних ушкоджень редактору інтернет-видання «Міст», регіональному представнику Інституту масової інформації Сергію Нікітенку та призначив покарання у вигляді стягнення штрафу у розмірі 850 грн
Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн
Екс-банкіру, який напав на представника ІМІ в Херсоні, призначено штраф у розмірі 850 грн

Про це пише ІМІ.

Зокрема, суд визнав Бурду винним у вчиненні злочину, передбаченого ст. 125 ч.1 ККУ (нанесення легких тілесних ушкоджень) та призначив йому штраф у розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів

Нагадаємо, 25 травня у Херсоні чоловік депутатки Суворовської районної ради, колишній банкір Тарас Бурда напав на журналіста видання «Мост», представника ІМІ у Херсонській області Сергія Нікітенка, розбивши йому голову планшетом.

Інцидент стався на площі Свободи в центрі міста після мітингу, організованого на честь звільнення льотчиці Надії Савченко.

Нікітенко заявив, що пов’язує цю агресію з професійною діяльністю і як реакцію на критичні матеріали в сторону близьких до Бурди осіб.

За фактом нападу на Нікітенка, що стався 25 травня у обласному центрі, відкрито кримінальне провадження за статтею 171 Кримінального Кодексу України (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

Як пише видання, після інциденту і в ході розгляду судової справи Бурда заявляв, що кинув Нікітенкові планшет, аби той його зловив, але так сталося, що влучив у голову.

Попередні судові засідання супроводжувались матеріалами проти Нікітенка на кількох місцевих сайтах і навіть організованим мітингом проти журналіста, у якому взяли участь невідомі люди переважно середнього і старшого віку.

Нікітенко просив призначити Бурді покарання у вигляді громадських робіт, але суд задовольнив вимогу прокурора про покарання у вигляді штрафу.

«Це з одного боку демонстрація того, що справедливість – є. А з іншого – що у нашому середовищі все ще лишається солідарність, адже мене підтримували люди з усієї країни. Це потужні громадські організації, такі як “Ейдос”, журналісти багатьох видань. В тому числі дякую за об’єктивне висвітлення цієї справи газеті “День”, яка у перший же вечір після інциденту подала зважений матеріал з коментарями обох сторін конфлікту. Я вважаю, що в цій справі була й політична складова. Для представників місцевого УКРОПу  і “Батьківщини” було важливо довести, що я неправий, адже ці люди не раз і не два були фігурантами моїх публікацій. Це була спроба помсти мені в суді через провокаційні мітинги і брудні матеріали в підконтрольних їм виданнях. Але ця тактика була заздалегідь програшною і завершилася провалом», – прокоментував Сергій Нікітенко.

Фото - Іван Антипенко

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1268
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду