У Кривому Розі невідомі з арматурою напали на журналіста

У Кривому Розі невідомі з арматурою напали на журналіста

10 Грудня 2016
1464
10 Грудня 2016
13:08

У Кривому Розі невідомі з арматурою напали на журналіста

1464
У п'ятницю, 9 грудня, пізно ввечері в Кривому Розі (Дніпропетровська область) невідомі напали на правозахисника і журналіста Анатолія Руденка. Про це повідомив громадський активіст Сергій Федько.
У Кривому Розі невідомі з арматурою напали на журналіста
У Кривому Розі невідомі з арматурою напали на журналіста

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

За даними Сергія Федька, раніше Анатолію Руденку погрожували невідомі через його правозахисну діяльність.

«Напад стався ввечері біля під'їзду його будинку. Двоє з арматурою нанесли кілька ударів. Він встигнув у домофон набрати дружину, вона вибігла – нападників уже не було. Викликали швидку й поліцію, я під'їхав теж. Це не було пограбування, при ньому лишились телефони, гроші. Такий самий випадок з нападом на нього вже був 2014 року. Тоді його кваліфікували як «хуліганство», – повідомив Сергій Федько.

Лікарі діагностували в Анатолія Руденка переломи руки та ушкодження черепа. Стан чоловіка стабільний.

За фактом нападу поліція Кривого Рогу порушила кримінальне провадження за статтею 121 Кримінального кодексу України – завдання тяжких тілесних ушкоджень.

Це не перший напад на Анатолія Руденка в Кривому Розі, повідомляє «Радіо Свобода». Останній випадок стався 21 липня 2016 року, коли правозахисник повертався додому. Тоді на нього напав невідомий з ножем. Як зазначав тоді Анатолій Руденко, напад він пов’язував зі своєю правозахисною та журналістською діяльністю, зокрема, з організованим ним напередодні пікетуванням Дзержинського районного суду міста з вимогою відмовитись від практики примусових психіатричних експертиз для обвинувачених.

Нагадаємо, журналістка криворізької «Домашньої газети», депутатка Криворізької міськради Наталя Шишка подала заяву у поліцію про перешкоджання з боку посадовців Криворізької міської ради (Дніпропетровська область). 12 жовтня Дзержинський суд Кривого Рогу зобов’язав слідчого внести дані в ЄРДР та провести досудове розслідування.

Фото: novynarnia.com

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1464
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду