Від Мінфіну залежить, як швидко кримськотатарський телеканал ATR отримає допомогу

Від Мінфіну залежить, як швидко кримськотатарський телеканал ATR отримає допомогу

8 Грудня 2016
1479
8 Грудня 2016
19:58

Від Мінфіну залежить, як швидко кримськотатарський телеканал ATR отримає допомогу

1479
До 26 грудня 2016 року Міністерство фінансів України має підготувати всі необхідні документи на передачу фінансової підтримки від українського уряду кримськотатарському телеканалу ATR.
Від Мінфіну залежить, як швидко кримськотатарський телеканал ATR отримає допомогу
Від Мінфіну залежить, як швидко кримськотатарський телеканал ATR отримає допомогу

Про це в коментарі «Крим.Реалії» 8 грудня заявила перша заступниця міністра інформаційної політики України Еміне Джеппар.

«Скільки це буде тривати (передача грошей – КР) – важко сказати, але я знаю, що до 26 грудня цей процес повинен бути фіналізовано. Тобто до кінця року, до 26 грудня, всі документи, всі паспорти, всі узгодження і договори мають бути вже готові», – сказала вона.

За її словами, зараз проблема - лише в підготовці необхідних документів.

«Мінфін повинен затвердити паспорт. Міністр фінансів підпише відповідний наказ. Потім укладаються договори, готується ряд інших документів для казначейства. Проблема не у виділенні коштів, а в підготовці всіх документів. Коли буде завершена процедура по документам, повинні виділити гроші», – додала вона.

Напередодні власник телеканалу ATR Ленур Іслямов висловив сумнів у тому, що редакція отримає фінансову підтримку від українського уряду в поточному році.

Раніше,  7 грудня уряд України погодив виділення з держбюджету коштів на фінансування кримськотатарського телеканалу ATR. Відповідне рішення було прийнято на засіданні Кабінету міністрів.

Напередодні Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо програм підтримки телерадіокомпаній Автономної Республіки Крим та міста Севастополя)». Закон надасть можливість фінансувати з бюджету зокрема діяльність кримськотатарської телерадіокомпанії ATR.

17 листопада Верховна Рада України ухвалила закон про державну підтримку каналу ATR. З другої спроби проект підтримали 227 народних депутатів. Таке рішення парламенту  бізнесмен, власник кримськотатарського телеканалу ATR Ленур Іслямов, який за весь час інвестував в канал $30 млн, назвав перемогою.

10 березня 2016 року тодішній прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив Міністерству фінансів, Міністерству інформаційної політики та Міністерству соціальної політики виділити 5 млн гривень на оплату боргу кримськотатарського телеканалу ATR перед шведською компанією SES Astra AB (оператор супутника Astra A4). За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця, сума заборгованості складає загалом 10 млн грн, але вдалося домовитися про реструктуризацію боргу та його зменшення.

Наприкінці квітня 2016 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, яка передбачає надання фінансової підтримки ATR.

У жовтні телеканал ATR заявив про відсутність фінансування з держбюджету України і наміри переїхати у Литву. Після цього Юрій Стець заявив, що збирається порушити питання виділення коштів кримськотатарського телеканалу ATR на засіданні уряду.

19 жовтня на засіданні уряду прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручивпровести зустріч міністерств і розробити механізм виділення коштів телеканалу ATR до наступного засідання Кабміну.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1479
Читайте також
07.12.2017 22:30
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
2 590
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду