Під час стрілянини у Фінляндії загинули дві журналістки

Під час стрілянини у Фінляндії загинули дві журналістки

4 Грудня 2016
1078
4 Грудня 2016
16:01

Під час стрілянини у Фінляндії загинули дві журналістки

1078
В невеличкому фінському містечку Іматра близько опівночі були застрелені мер-жінка і двоє журналісток.
Під час стрілянини у Фінляндії загинули дві журналістки
Під час стрілянини у Фінляндії загинули дві журналістки

Про це з посиланням на Reuters повідомляє «Європейська правда».

Раніше повідомлялося, що у фінському містечку були застрелені три жінки. За інформацією місцевої поліції, серед жертва була Тійна Вілен-Яппінен – голова міської ради Іматри. Дві інші загиблі жінки виявилися журналістками.

«У фінському місті Іматра недалеко від кордону з Росією ввечері 3 грудня були застрелені мер міста і дві журналістки. Як повідомила поліція Фінляндії в неділю, 4 грудня, озброєний гвинтівкою чоловік розстріляв жінок, коли вони виходили з ресторану в центрі Іматри. 23-річний стрілець затриманий і допитаний, однак його мотиви поки невідомі. Багато жителів перебувають у стані шоку», - повідомили представники міської влади агентству AP, передає «Укрінформ».

Пострілів було зроблено близько п'яти.

Наразі відомо, що за підозрою у вбивстві затриманий 23-річний місцевий мешканець з кримінальним минулим. Чоловік добровільно здався поліції на місці злочину.

Як зазначили слідчі, гвинтівка, з якої були застрелені три жінки, була офіційно зареєстрована, але не належала злочинцю.

Наразі мотиви вбивства не встановлені. «На даний момент, схоже, що жертви були обрані випадково», – повідомив на прес-конференції інспектор Саку Тіелінен.

Нагадаємо, за даними ЮНЕСКО, за останнє десятиліття було вбито понад 800 журналістів, які висвітлювали останні новини і доносили інформацію до громадськості.

На фото – на місці трагедії

Фото: alarabiya.net

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1078
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду