Docudays UA відкриє доступ до стрічки, на яку скаржились до СБУ щодо пропаганди сепаратизму

Docudays UA відкриє доступ до стрічки, на яку скаржились до СБУ щодо пропаганди сепаратизму

2 Грудня 2016
1376
2 Грудня 2016
19:41

Docudays UA відкриє доступ до стрічки, на яку скаржились до СБУ щодо пропаганди сепаратизму

1376
3 грудня на «Громадському ТБ» та в онлайн-кінотеатрі «Docu/Простір» відбудеться онлайн-прем’єра документального фільму режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафи «Люди, які прийшли до влади». Від цього дня стрічка з’явиться у вільному доступі в онлайн-кінотеатрі «Docu/Простір».
Docudays UA відкриє доступ до стрічки, на яку скаржились до СБУ щодо пропаганди сепаратизму
Docudays UA відкриє доступ до стрічки, на яку скаржились до СБУ щодо пропаганди сепаратизму

Про це повідомляє сайт Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

Фільм «Люди, які прийшли до влади»  розповідає про розвиток подій в березні-квітні 2014 року у так званій «ДНР».

До обговорення показу в студії «Громадського ТБ» долучиться режисер стрічки Олексій Радинський та представники команди Docudays UA.

На цьогорічному Docudays UA незалежне журі визнало фільм переможцем конкурсу Docu/Україна. Фільм демонструвався також на Одеському міжнародному кінофестивалі, фестивалі документального кіно DOK Leipzig у Німеччині, а в грудні попрямує до Варшави на фестиваль WATCH DOCS.

«Фільм відтворює поступовий перехід суспільства від мирного життя до стану війни. Знятий у березні-квітні 2014 року на Донбасі, він простежує перетворення соціального протесту на збройне повстання, підтримане прихованим іноземним вторгненням. Не фокусуючись на індивідуальних історіях, фільм показує механізми розпалювання війни, що призводять до суспільного коллапсу», - анонсує стрічку Docudays UA.

Нагадаємо, 22 листопада в Миколаївському національному університеті ім. В. О. Сухомлинського в рамках Міжнародного мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA відбувся показ документального фільму «Люди, які прийшли до влади» режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафи.

На показі були присутні депутат обласної ради і представник «Українського вибору» Віктора Медведчука Максим Невінчаний, а також депутати від «Опозиційного блоку» Артем Грозов і Павло Зоткін. Частина студентів висловила свій протест проти показу стрічки як такої, що пропагує сепаратизм, і залишила залу.

Після цього низка українських  ЗМІ повідомила, що миколаївські студенти протестували проти показу «сепаратистського фільму».

Щодо ситуації, яка склалася навколо фільму, режисер Олексій Радинський говорить: «Кампанія проти фільму «Люди, які прийшли до влади» є нічим іншим, як продовженням цього фільму в реальному житті. Так само, як у фільмі учасники "антимайдану" оповідають одне одному байки про концентраційні табори, які будують для них "турки під Полтавою", українські журналісти та "популярні блогери" оповідають нам байки про фільм, який "пропагує сепаратизм". Спільним в обох випадках є те, що самого предмета розмови ніхто з її учасників не бачив. На відміну від концентраційних таборів під Полтавою, фільм "Люди, які прийшли до влади" тепер може побачити кожен».

Нагадаємо, оргкомітет Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA заявляє, що «глибоко засмучений» спробою опозиційних політичних сил використати мандрівний фестиваль у своїх цілях і обіцяє провести детальне розслідування інциденту, що стався в Миколаєві під час показу фільму «Люди, які прийшли до влади».

На фото - кадр з фільму «Люди, які прийшли до влади»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1376
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду