Роман Сущенко попросив у президента Франції допомоги у звільненні

Роман Сущенко попросив у президента Франції допомоги у звільненні

2 Грудня 2016
1227
2 Грудня 2016
18:01

Роман Сущенко попросив у президента Франції допомоги у звільненні

1227
Протиправно заарештований російськими спецслужбами власний кореспондент «Укрінформу» у Парижі Роман Сущенко звернувся про допомогу задля свого звільнення до президента Франції Франсуа Олланда.
Роман Сущенко попросив у президента Франції допомоги у звільненні
Роман Сущенко попросив у президента Франції допомоги у звільненні

Листа від українського журналіста передасть представникам французького уряду адвокат Марк Фейгін, повідомляє «Укрінформ».

«Роман Сущенко передав мені із СІЗО «Лефортово» свого листа до президента Франції Олланда. Він французькою мовою. Я маю намір передати його до відповідальних осіб французького МЗС для того, щоб це звернення дійшло до президента Олланда», - заявив адвокат.

Марк Фейгін розповів, що у листі український журналіст розповідає про історію, яка з ним трапилася у Москві.

«Роман також звертається з проханням сприяти його звільненню та порятунку. Ми дуже розраховуємо на те, що це буде певним моральним закликом до президента Олланда, його відповідальності у цій ситуації як учасника «нормандського» процесу, як одного із гарантів, посередників мирних переговорів між Україною і Росією», - зазначив захисник.

На переконання адвоката, у цій ситуації доля однієї людини пов’язана із відносинами між двома країнами.

«Сподіваюся, що президент Олланд не буде байдужим до цього прямого до нього звернення», - резюмував Марк Фейгін.

Раніше він заявив у Парижі французьким журналістам, а також офіційним посадовим особам французького керівництва, що ФСБ провело оперативну провокацію проти Романа Сущенка.

«Роману у Москві передали цифровий носій – диск – щоб він вже доставив його до Парижа. Самому Роману він не був потрібний, адже він займається журналістикою. Це було потрібно ФСБ, і вони такі історії роблять першокласно. Мало які контррозвідки можуть порівнятися з ними у таких справах», - відзначив адвокат Марк Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня, Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

28 листопада Лефортовський суд Росії продовжив арешт Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

2 грудня стало відомо, що Кремль відмовив у відвідуванні представником ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович арештованого у Москві журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, аргументуючи це відсутністю відповідних повноважень з боку ОБСЄ.

На фото – під час зустрічі Марка Фейгіна з журналістами у Парижі

Фото: «Укрінформ»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1227
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду