Фільм «Люди, які прийшли до влади» у вільному доступі

Фільм «Люди, які прийшли до влади» у вільному доступі

2 Грудня 2016
1222

Фільм «Люди, які прийшли до влади» у вільному доступі

1222
Наступною прем’єрою на DOCU/ПРОСТІР стане фільм режисерів Олексія Радинського та Томаша Рафи «Люди, які прийшли до влади» – від суботи він з’явиться у вільному доступі в нашому онлайн-кінотеатрі.
Фільм «Люди, які прийшли до влади» у вільному доступі
Фільм «Люди, які прийшли до влади» у вільному доступі

Фільм відтворює поступовий перехід суспільства від мирного життя до стану війни. Знятий у березні-квітні 2014 року на Донбасі, він простежує перетворення соціального протесту на збройне повстання, підтримане прихованим іноземним вторгненням. Не фокусуючись на індивідуальних історіях, фільм показує механізми розпалювання війни, що призводять до суспільного колапсу. 

«На мій суб'єктивний погляд, фільм… є певним свідченням і документом того, як частина суспільства (конкретно – мешканці Донбасу, які виступили проти України) западає в страх, агресію та несприйняття – себто піддається тим-таки маніпуляціям, починає вірити різним шарлатанам, перестає сумніватися у власній правоті, витворює собі образ ворога.

Причому ворогами стають усі – Київ, Америка, ЄС, євреї, бандерівці. Зрештою, у фільмі показано те, що ми всі бачили в неті на весні 2014 року. Просто вже забули, мабуть. Суспільна пам'ять дуже коротка. А шкода, такі речі слід пам'ятати завжди», – говорить про фільм поет, прозаїк, перекладач, громадський активіст Сергій Жадан у матеріалі для онлайн-видання «Українська правда».

На цьогорічному Docudays UA незалежне журі визнало фільм переможцем конкурсу DOCU/УКРАЇНА. Фільм демонструвався також на Одеському міжнародному кінофестивалі, фестивалі документального кіно DOK Leipzig у Німеччині, а в грудні попрямує до Варшави на фестиваль WATCH DOCS.

Авторка німецьких видань «DieWelt», «Focus», «Ostpol» та інших Інга Пилипчук також у матеріалі для «Української правди» згадує про показ на фестивалі DOK Leipzig: «Після показу фільму відбулася дискусія, у ній ішлося про перехід мирного стану у військовий, про те, як пропаганда створювала атмосферу ненависті, а також про те, що режисери мали на меті створити документальне соціологічне спостереження».

«Я вважаю, якщо глядачам важливо розуміти, чому наші співгромадяни на Сході стали знаряддям в руках агресора? Чим керувалися ці люди у своїх діях чи пасивній бездіяльності? Чому Україна програла інформаційну війну на своїх східних кордонах ще до збройної агресії? У чому витоки тієї жорстокості, яка викинута на зовні під час конфлікту... Якщо шукати відповіді на всі ці запитання – тоді фільм варто дивитися», – говорить правозахисник, член правління Української Гельсинської Спілки з прав людини Олександр Степаненко.

Щодо ситуації, яка склалася навколо фільму, режисер Олексій Радинський говорить: «Кампанія проти фільму «Люди, які прийшли до влади» є нічим іншим, як продовженням цього фільму в реальному житті. Так само, як у фільмі учасники «антимайдану» оповідають одне одному байки про концентраційні табори, які будують для них «турки під Полтавою», українські журналісти та «популярні блогери» оповідають нам байки про фільм, який «пропагує сепаратизм». Спільним в обох випадках є те, що самого предмета розмови ніхто з її учасників не бачив. На відміну від концентраційних таборів під Полтавою, фільм «Люди, які прийшли до влади» тепер може побачити кожен».

Онлайн-прем’єра фільму відбудеться цієї суботи, 3 грудня. Паралельно з прем’єрою на DOCU/ПРОСТОРІ відбудеться показ на Громадському ТБ, де для його обговорення в студії буде присутній режисер Олексій Радинський та представники команди Docudays UA.

З будь-яких питань звертайтеся до прес-служби Docudays UA – press@docudays.org.ua

Фото: Прес-служба Docudays UA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1222
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду