Фейгін просить для Сущенка більш м’якого запобіжного заходу

Фейгін просить для Сущенка більш м’якого запобіжного заходу

29 Листопада 2016
1376
29 Листопада 2016
17:25

Фейгін просить для Сущенка більш м’якого запобіжного заходу

1376
Захист українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого в Росії в шпигунстві, оскаржив продовження йому арешту до кінця січня і має намір звернутися до Страсбурзького суду.
Фейгін просить для Сущенка більш м’якого запобіжного заходу
Фейгін просить для Сущенка більш м’якого запобіжного заходу

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на адвоката обвинуваченого Марка Фейгіна.

«Мною була подана апеляційна скарга на постанову Лефортовського суду про продовження арешту мого підзахисного, в якій я прошу обрати йому більш м'який запобіжний захід - домашній арешт», - сказав Марк Фейгін.

За його словами, суд першої інстанції в ході розгляду клопотання слідства про продовження арешту Роману Сущенку необґрунтовано проігнорував документи з посольства України, відповідно до яких фігурант може перебувати під домашнім арештом в будинку прийомів посольства в Москві.

«Всі необхідні папери є в матеріалах справи, але суд навіть не став їх розглядати», - сказав адвокат.

Марк Фейгін додав, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини у зв'язку з кримінальним переслідуванням Романа Сущенка і його взяттям під варту.

«Спочатку мені потрібно вирішити деякі процесуальні питання, пов'язані з тим, що оскаржувана постанова про арешт мого підзахисного і рішення апеляційної інстанції, як і всі матеріали справи, знаходяться під грифом "секретно", що, мабуть, робить неможливим їх долучення до скарги в Європейський суд», - пояснив захисник.

Нагадаємо, 28 листопада Лефортовський суд Москви продовжив арешт Романа Сущенка до 30 січня 2017 року (на два місяці).

У зв'язку з цим МЗС України висловило Росії ноту протесту.

Раніше адвокат українського журналіста Марк Фейгін припускав, що суд РФ може продовжити арешт Сущенку на чотири місяці.

Власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що журналіста тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві».

Адвокат журналіста Марк Фейгін звертатиметься зі скаргою до Європейського суду. Він вважає, що повернути журналіста до України можна лише завдяки обміну.

27 жовтня Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Романа Сущенка та залишив його за гратами. 

Більше за темою читайте тут.

На фото - Марк Фейгін

Фото: «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1376
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду