МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»

МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»

26 Листопада 2016
873
26 Листопада 2016
13:11

МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»

873
25 листопада Міністерство закордонних справ Таджикистану скасувало акредитації для шести кореспондентів «Радіо Вільна Європа»/Таджицької служби «Радіо Свобода».
МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»
МЗС Таджикистану позбавило акредитації шістьох журналістів «Радіо Свобода»

Причиною стала відмова служби видалити повідомлення, що дочка президента Емомалі Рахмона зайняла високу державну посаду, повідомляє «Радіо Свобода».

У заяві «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» йдеться, що чиновники МЗС Таджикистану дали журналістам Таджицької служби п'ять хвилин на те, аби видалити повідомлення про президентську доньку з сайту, інакше кореспонденти служби в Душанбе позбудуться акредитацій.

Повідомляється, що дію акредитацій призупинили в другій половині дня 25 листопада після того, як Таджицька служба «Радіо Свобода» перевірила дані повідомлення і вирішила зберегти його.

Шестеро журналістів, які втратили свої акредитації, не мали нічого спільного з новиною про те, що третя дочка президента Таджикистану Емомалі Рахмона Рукшона Рахмонова стала керівницею Департаменту МЗС з питань міжнародних організацій.

«Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» повідомило, що МЗС Таджикистану відмовилося вказувати причину відмови в акредитації журналістам.

Вже вдруге за останні два тижні таджицька влада вимагає, аби «Радіо Вільна Європа»/«Радіо Свобода» видалило повідомлення зі свого веб-сайту. 6 листопада чиновники вимагали прибрати повідомлення від Держдепартаменту США з попередженням американським громадянам не їхати до Таджикистану через потенційну терористичну загрозу. Тоді журналісти відмовилися зняти повідомлення з сайту.

Президент «Радіо Вільна Європа»/  «Радіо Свобода» Томас Кент висловив обурення діями влади Таджикистану щодо журналістів.

Нагадаємо, Міжнародна правозахисна організація Freedom House у Вашингтоні повідомила про те, що рівень свободи ЗМІ у світі за 2015 рік впав до найнижчого рівня за останні 12 років.

Аналітик Freedom House Елен Агекян сказала : «У деяких країнах Центральної Азії, таких як Туркменистан, з року в рік все практично без змін. У інших країнах, як-от Таджикистан, ми бачили багато репресій щодо свободи вираження думок, пов'язаних з розгоном ісламських політичних партій».

На фото - палац Емомалі Рахмона

Фото: puerrtto.livejournal.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
873
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду