Українська стрічка «Гніздо горлиці» йтиме в італійському прокаті

Українська стрічка «Гніздо горлиці» йтиме в італійському прокаті

25 Листопада 2016
2630
25 Листопада 2016
18:14

Українська стрічка «Гніздо горлиці» йтиме в італійському прокаті

2630
Фільм українського режисера Тараса Ткаченка «Гніздо горлиці» вийде в прокат в Італії наступного року.
Українська стрічка «Гніздо горлиці» йтиме в італійському прокаті
Українська стрічка «Гніздо горлиці» йтиме в італійському прокаті

Про це заявила директор промо-туру стрічки Поліна Бушинська, повідомляє «Укрінформ».

Раніше продюсер стрічки Володимир Філіппов повідомляв, що це станеться в лютому. 

«На жаль, ми не встигли підписати копродукційного договору до початку знімального періоду. Тож це не є офіційна копродукція, і підтримку Міністерством культури Італії фільму в кінопрокаті не передбачено. З цієї ж причини, гадаю, італійському дистрибутору буде складно запропонувати широкий прокат фільму в Італії. Але обмежений прокат для українських громад саме в Генуї (де знімався фільм), Мілані, Римі буде дуже активно пропонуватися. Думаю, в Північній Італії представлять широко. На іншій території країни, де менше наших діаспор, це буде складніше», - зазначав пан Філліпов в коментарі «Детектору медіа».

Нагадаємо, стрічку знято в копродукції України та Італії, зйомки відбувалися в обох цих країнах. У широкий український прокат фільм Тараса Ткаченка вийшов 10 листопада.

«Гніздо горлиці» - дебют кінорежисера в повнометражному кіно. У фільмі розповіається про Дарини (Римма Зюбіна) – українську заробітчанку в Італії. Робота для неї була б нестерпною, якби не син старої господині, Алессандро (Мауро Чіпріані). В кожного з них є своє минуле, але тепло і щирість ваблять їх одне до одного. Після повернення в Україну до чоловіка (Віталій Лінецький) і доньки головній героїні потрібно зробити вибір.

Кінокартина «Гніздо горлиці» є переможцем Четвертого конкурсного відбору Державного агенства України з питань кіно. Виробництво фільму здійснили продюсерський центр «Інсайт Медіа» (Україна) та «4 Rooms» (Італія). Бюджет стрічки «Гніздо горлиці» склав 15 мільйонів 400 тисяч гривень. Державне фінансування з боку України склало 50%.

Як писав «Детектор медіа», стрічка «Гніздо горлиці» отримала головний приз національної програми Одеського міжнародного кінофестивалю-2016.

У листопаді стрічка здобула дві нагороди 65-го міжнародного кінофестивалю у Мангеймі-Хайдельберзі (Німеччина): приз екуменічного журі та приз за кращу жіночу роль (Римма Зюбіна).

24 листопада фільм «Гніздо горлиці» відкрив фестиваль українського кіно в Стокгольмі (Швеція).

На фото – кадр з фільму

Фото: BBC.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2630
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду