Через майже два роки за фактом нападу екс-«беркутівців» на Станко і Реуцького відкрили кримінальне провадження

Через майже два роки за фактом нападу екс-«беркутівців» на Станко і Реуцького відкрили кримінальне провадження

25 Листопада 2016
1335
25 Листопада 2016
17:45

Через майже два роки за фактом нападу екс-«беркутівців» на Станко і Реуцького відкрили кримінальне провадження

1335
Журналістка Анастасія Станко повідомила, що проти колишніх співробітників «Беркуту», які перешкоджали їй та її колезі Костянтину Реуцькому 29 січня 2015 року, відкрили кримінальне провадження за 171 статтею КК України.
Через майже два роки за фактом нападу екс-«беркутівців» на Станко і Реуцького відкрили кримінальне провадження
Через майже два роки за фактом нападу екс-«беркутівців» на Станко і Реуцького відкрили кримінальне провадження

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 29 січня 2015 року на посту ДАІ в селі Пісочині Харківскої області міліціонери зупинили  групу, в якій були журналістка «Громадського ТБ» Анастасія Станко, журналіст польського видання «Критика політична» Павєл Пеньонжек та правозахисник і журналіст informator.lg.ua і «Громадського ТБ» Костянтин Реуцький. Медійники поверталася з відрядження у зону АТО.

Правохоронці зупинили машину для огляду, звернувши увагу на луганські номери. Костянтин Реуцький почав знімати огляд на камеру. За його словами, це стало каталізатором конфлікту з правоохоронцями. За словами журналістів, екс-«беркутівці» побили журналіста, кинули на землю, а також штовхали Настю Станко. Вони вилучили фотоапарат Костянтина Реуцького. Згодом камеру підкинули назад у машину, але без карти пам'яті.

«Тоді троє беркутівців сміялись і казали, що їм за Майдан нічого не було, і зараз не буде. Так от зараз Гончаренко Віталій, котрий в цій операції був за старшого, сидить в СІЗО за вбивства трьох майдинівців 18 лютого 2014 на Кріпосному. Сьогодні апеляційний суд продовжив йому тримання під вартою. І в нього є нова підозра по нашому епізоду на Пісочині. Але уявіть собі: сьогодні в суді, де Гончаренку мали продовжити запобіжний захід за Майдан (нагадую, 3 вбитих) його адвокат зачитала клопотання про взяття його на поруки від – кого б ви подумали? – керівництва Харківської поліції…», - написала Станко.

Нагадаємо, пана Гончаренка та ще трьох колишніх співробітників харківського «Беркуту», слідчі Генеральної прокуратури України затримали 23 червня 2016 року за підозрою в побитті і вбивстві євромайданівців 18 лютого 2014 року в Києві.

За словами журналістки, двом іншим силовикам, які їм перешкожали, - Ріяку та Костюку, - також вручили підозру по інциденту на посту ДАІ в Пісочині. Анастасія Станко також повідомила, що обидва чоловіки наразі є співробітниками поліції.

Наступного дня після конфлікту журналістів з силовиками, харківська міліція заявила, що проводить службову перевірку інциденту між представниками міліції та журналістами. Міліціонерів відсторонили від виконання службових обов'язків на час з'ясування обставин події. Згодом за цей факт прокуратура розслідувала як «перевищення службових повноважень».

У міліції стверджували, що представники «Громадського ТБ» самі вчинили конфлікт. Радник міністра внутрішніх справ, народний депутат Антон Геращенко в інтерв'ю заявив, що конфлікт стався з вини журналістів. Анастасія Станко та Костянтин Реуцький це спростостовували й стверджували, що міліція хоче зам'яти інцидент.

Анастасія Станко також зверталася до очільника МВС Арсена Авакова з вимогою звільнити і притягнути до кримінальної відповідальності цих правоохоронців, але це не було виконано.

Згодом Антон Геращенко заявив, що буде клопотати перед керівництвом МВС про нагородження трьох працівників Харківського загону міліції, колишніх «беркутівців», які 28 лютого затримали автомобіль з двома військовослужбовцями одного з добровольчих підрозділів, що незаконно перевозив зброю.

На фото – Антон Геращенко з колишніми «беркутівцями», яких він пропонував нагородити

Фото: з Facebook Антона Геращенка

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1335
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду