Європейська кіноакадемія назвала номінантів на кращі фільми року

Європейська кіноакадемія назвала номінантів на кращі фільми року

25 Листопада 2016
1391
25 Листопада 2016
13:35

Європейська кіноакадемія назвала номінантів на кращі фільми року

1391
Європейська кіноакадемія (European film academy) назвала, які стрічки та кінодіячі цьогоріч претендують на нагороду «Європейський кіноприз», а також оголосила декількох переможців
Європейська кіноакадемія назвала номінантів на кращі фільми року
Європейська кіноакадемія назвала номінантів на кращі фільми року

Про це повідомила прес-служба премії.

На головну нагороду «Найкращий фільм року» номіновано 5 фільмів: німецько-австрійська трагікомедія «Тоні Ердманн» та драми «Вона» (Франція, Німеччина), «Джульєтта» (Іспанія), «Кімната» (Ірландія, Канада), а також володар цьогорічної «Золотої пальмової гілки» Каннського кінофестивалю  «Я, Деніел Блейк» (Велика Британія, Франція).

За кількістю номінацій лідирує фільм «Тоні Ердманн» Марена Аде —у нього їх п'ять, у стрічки «Я, Деніел Блейк» Кена Лоача — чотири, а у стрічок «Вона» Пола Верховен і «Джульєтта» Педро Альмодовара— по три.

У номінації «Найкращий європейський режисер» змагатимуться: Марен Аде («Тоні Ердманн»), Педро Альмодовар («Джульєтта»), Кен Лоуч («Я, Деніел Блейк»),Крістіан Мунджіу («Випускний») та Пол Верховен («Вона»).

«Найкращим європейським документальним фільмом» стане один з наступних: «21 X Нью-Йорк»(Польща), «Сімейна справа» (Нідерланди, Бельгія), «Море у вогні» (Італія, Франція), «Містер Гага» (Ізраїль, Швеція, Німеччина, Нідерланди), «С – Стенлі» (Італія) чи «Земля просвітлених» (Бельгія, Ірландія, Нідерланди, Німеччина).

На статуетку «Найкращої європейської актриси» претендують: Валерія Бруні-Тедескі (« Шалена радість»), Тріне Дюрхольм («Комуна»),Сандра Хюллер («Тоні Ердманн»),Ізабель Юппер («Вона»), Емма Суарес і Адріана Угарте («Джульєтта»).

«Найкращим європейським актором» може стати: Хав'єр Камара («Трумен»), Х'ю Грант («Флоренс Фостер Дженкінс»), Дейв Джонс («Я, Деніел Блейк»), Бургхарт Клаусснер («Держава проти Фріца Бауера»), Рольф Лассгорд («Друге життя Уве») та Петер Симонішек («Тоні Ердманн»).

На нагороду «Найкращий європейський сценарист» номіновані автори сценаріїв фільмів: «Тоні Ердманн», «Кімната», «Я, Деніел Блейк», «Випускний» і «Сполучені штати кохання».

«Найкращою європейською комедією» можуть назвати: «Друге життя Уве» (Швеція, Норвегія), «Він знову тут» (Німеччина) і «Корова» (Франція).

За звання «Найкращого анімаційного фільму» змагаються: «Життя кабачка» (Швейцарія, Франція), «Забуті діти» (Іспанія) та «Червона черепаха» (Франція, Бельгія).

На статуетку в номінації «Відкриття 2016 року – приз ФІПРЕССІ» претендують: «Собаки» Богдана Міріки (Румунія, Франція, Болгарія, Катар), «Лієбман» Жуля Хермана (Німеччина), «Піщаний шторм» Еліт Зексер (Ізраїль, Франція), «Найщасливіший день в житті Оллі Мякі» Юхо Куосманена (Фінляндія, Німеччина, Швеція) та «Жага» Світли Цоцоркової (Болгарія).

Європейська кіноакадемія також оголосила, що премію за «Прижиттєві досягнення» вона присудила Жану-Клоду Кар’єру за його неймовірний обсяг роботи.

А нагороду «Європейські досягнення в світовому кіно» цьогоріч отримає Пірс Броснан – на знак визнання його видатної кар'єри як перед камерою, так і поза нею в якості продюсера.  

Премію за європейську копродукцію отримає Леонтін Петіт. Також Європейська кіноакадемія вже визначила переможців з технічних номінацій – оператора, звукорежисера, редактора, дизайнера костюмів тощо.

Імена лауреатів Європейського кінопризу в основних номінаціях стануть відомі 10 грудня на церемонії нагородження, що пройде у Вроцлаві. Це польське місто цьогоріч має статус культурної столиці Європи.

Нагадаємо, цього року до лонглиста конкурсу повнометражних художніх фільмів Європейського кінопризу (European Film Award) увійшов український фільм «Пісня пісень» режисерки Єви Нейман. А на номінацію «Найкращого документального фільму» претендувала стрічка українського кінорежисера Сергія Лозниці «Подія» (Нідерланди-Бельгія).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1391
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду