В будівлю «Інтера» невідомі кинули коктейль Молотова

В будівлю «Інтера» невідомі кинули коктейль Молотова

22 Листопада 2016
1459
22 Листопада 2016
14:23

В будівлю «Інтера» невідомі кинули коктейль Молотова

1459
Близько опівночі 21 листопада на прилеглу до території адміністративної будівлі телеканалу «Інтера» на вул. Дмитрівській невідомі кинули пляшки із запальною сумішшю. Ніхто не постраждав
В будівлю «Інтера» невідомі кинули коктейль Молотова
В будівлю «Інтера» невідомі кинули коктейль Молотова

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Як зазначено на сайті відомства, подробиці розповів охоронець «Інтера».

Зокрема, чоловік почув кілька звуків, схожих на вибухи, побачив на екранах камер відеонагляду, як декілька чоловіків біжить в напрямку адмінбудівлі та полум’я. Разом з колегами він вибіг на вулицю зі своїми вогнегасниками, погасив загоряння та викликав поліцію.

«При огляді місця правоохоронці виявили та вилучили рештки скляних пляшок та ще одну нерозбиту пляшку із речовиною, яка була закупорена ганчіркою. Вилучене направили на експертні дослідження», – повідомляє прес-служба.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за  ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає позбавлення волі на строк від трьох до десяти років. 

Нагадаємо, акції проти редакційної політики каналу «Інтер» почалися у вересні. 

4 вересня протестувальники проти інформаційної політики телеканалу «Інтер» підпалили шини під офісом інтерівського новинного продакшну «Національні інформаційні системи» (НІС) на вулиці Щусєва в Києві. Згодом зайнялася й будівля компанії. Постраждала журналістка й кілька працівників інформаційної служби каналу. У керівництві НІСу заявили, що вигоріла інформаційна студія.

Наразі справу з прокуратури Києва передали до СБУ. Кримінальне провадження розслідується за статтями: «хуліганство» та «умисне пошкодження майна», «перешкоджання роботі журналістів» і «терористичний акт» (цю статтю додано за рішенням суду).

Серед кола підозрюваних журналісти називали екс-бійців батальйону «Свята Марія», яким керував Дмитро Корчинський, а також людей Іллі Ківи. І Корчинський, і Ківа вважаються наближеними до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова. Сам очільник силового міністерства неодноразово висловлювався негативно на адресу телеканалу «Інтер».

Водночас представники МВС (зокрема й сам Аваков) публічно висунули версію про те, що займання приміщення НІСу могло бути самопідпалом і що очільникам каналу був вигідний такий піар.

5 вересня акція протесту розпочалася під стінами головного офісу телеканалу «Інтер» на вулиці Дмитрівській в Києві. 6 вересня акція продовжилася. Мітингарі намагалися звести барикаду. «Інтер» обгородився колючим дротом.

6 вересня протестувальники заявили, що дійшли згоди з керівництвом телеканалу, і прибрали намети. Протягом п’яти днів телеканал нібито мав змінити свою редакційну політику та звільнити заступника директора з розвитку компанії «Національні інформаційні системи» (НІС) Ігоря Шувалова.

У той же день телеканал «Інтер» заявив, що ні про що не домовлявся з протестувальниками, які блокували роботу телецентру «Інтер медіа груп», і не вів з ними ніяких перемовин.

13 жовтня комунальні служби в Києві знесли паркан навколо будівлі телеканалу «Інтер» у Києві.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду