РПР закликає владу забезпечити належне фінансування Суспільного мовлення

РПР закликає владу забезпечити належне фінансування Суспільного мовлення

21 Листопада 2016
1034
21 Листопада 2016
19:50

РПР закликає владу забезпечити належне фінансування Суспільного мовлення

1034
Реанімаційний Пакет Реформ (РПР) у День Гідності та Свободи закликав українську владу прискорити реформи, яких вимагав Євромайдан. Серед інших вимог - забезпечити у Державному бюджеті України на 2017 рік належне фінансування Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ).
РПР закликає владу забезпечити належне фінансування Суспільного мовлення
РПР закликає владу забезпечити належне фінансування Суспільного мовлення

Про це йдеться на сайті РПР.

«…За три роки політики, які сцену Майдану змінили на владні кабінети, на жаль, мають небагато виконаних обіцянок. Після підписання Угоди про асоціацію, утворенням антикорупційних інституцій, початку децентралізації та ухвалення конституційних змін у частині правосуддя, спостерігаємо стрімке зниження політичної волі до продовження та завершення розпочатих реформ. Будь-яке серйозне рішення вимагає суттєвого тиску з боку громадянського суспільства та міжнародних партнерів. Громадські організації та активісти знову опиняються під загрозою помсти від можновладців, як і три роки тому, через спонукання влади до прозорості, відкритості та боротьби з корупцією», - констатує РПР.

Саме тому у день третьої річниці початку Євромайдану Реанімаційний Пакет Реформ закликає Президента, народних депутатів та Уряд прискорити реформи, яких вимагає українське суспільство.

РПР закликає гарантувати новим антикорупційним органам максимально сприятливі умови роботи та незалежність від політичних втручань,  невідкладно оновити склад Центральної виборчої комісії, забезпечити належне впровадження конституційних змін в частині правосуддя,не допустити призначень на посади державних секретарів, керівників центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій недоброчесних кандидатів, щодо яких висловлені зауваження громадськості, прискорити ухвалення законодавства, необхідного для завершення об’єднання територіальних громад.

РПР закож закликає забезпечити у Державному бюджеті України на 2017 рік належне фінансування реформованих інституцій: Національної суспільної телерадіокомпанії України, Національного антикорупційного бюро, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищого антикорупційного суду та ін.

«Реанімаційний Пакет Реформ переконаний: подальше зволікання із переліченими критичними змінами може призвести до остаточного розчарування суспільства в результатах Революції Гідності, нових соціальних протестів, втрати дипломатичної підтримки з боку міжнародних партнерів та аргументів щодо продовження санкцій проти агресора. Саме тому закликаємо владу відновити темп проведення реформ, залучаючи громадянське суспільство на кожному етапі підготовки та впровадження рішень», - зазначає РПР.

Нагадаємо, 15 березня на зборах громадських організацій-учасниць Реанімаційного Пакету Реформ (РПР) було ухвалено стратегію спільноти на 2016-2017 роки. Рішення, відповідно до повноваження зборів, підтримано одноголосно у складі 19 присутніх представників ГО.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду