Facebook співпрацюватиме із журналістами і фактчекерами у перевірці повідомлень - Цукерберг

Facebook співпрацюватиме із журналістами і фактчекерами у перевірці повідомлень - Цукерберг

20 Листопада 2016
1309
20 Листопада 2016
14:00

Facebook співпрацюватиме із журналістами і фактчекерами у перевірці повідомлень - Цукерберг

1309
Засновник Facebook Марк Цукерберг розповів, як соціальна мережа планує боротися з поширенням неправдивої інформації в новинній стрічці. Він підкреслив, що відсоток неточних повідомлень невисокий, але компанія має багато зробити, щоб вирішити цю проблему.
Facebook співпрацюватиме із журналістами і фактчекерами у перевірці повідомлень - Цукерберг
Facebook співпрацюватиме із журналістами і фактчекерами у перевірці повідомлень - Цукерберг

Про це повідомляє «Медуза».

Марк Цукерберг описує сім основних напрямків, за якими зараз працює Facebook. Перш за все соцмережа спрощує механізм зворотного зв'язку, щоб користувачі могли легко помітити повідомлення як помилкове. На основі таких скарг спеціальний алгоритм буде намагатися сам вгадувати, які посади не відповідають дійсності.

Для додаткового контролю Facebook звернувся до професійних фактчекер-організацій, які займаються перевіркою публікацій і заяв на правдивість. Цукерберг окремо відзначив, що Facebook буде щільніше працювати з журналістами, які звертають увагу на поширення фейків.

Соціальна мережа також планує протестувати систему маркування матеріалів, на які надходили скарги: користувачі побачать попередження біля поста. Буде вдосконалено механізм підбору схожих статей.

Facebook також буде застосовувати різні види санкцій до тих, хто професійно поширює фейки, щоб заробляти на рекламі. Раніше соцмережа вже оголосила фейки забороненою інформацією в інструкції для партнерів.

«Наша мета - показувати людям найбільш важливі історії. Ми розуміємо, що вони хочуть отримувати перевірену інформацію. Ми давно працюємо над цією проблемою і серйозно до неї ставимося. У нас вже є помітні успіхи, але потрібно ще багато зробити», - цитує «Медуза» Марка Цукерберга.

Нагадаємо, соціальна мережа Facebook опинилася в центрі скандалу через поширення фейкових новин під час президентських виборів в США. Висловлювалися припущення, що через відсутність контролю прихильникам Дональда Трампа вдалося вплинути на громадську думку і результат виборів.

Як писав MediaSapiens,  медіаексперти закликали соцмережу визнати свою відповідальність, як одного з найбільших каналів поширення контенту, в тому числі новинного, та залучати живих людей в якості редакторів для формування новинної стрічки, замість того, аби покладатися виключно на алгоритм.

Засновник соціальної мережі Facebook Марк Цукерберг відповів на звинувачення в тому, що розповсюдження фейкових новин через стрічку Facebook вплинуло на перемогу Дональда Трампа на виборах президента США.

«Я думаю, те, що фейкові новини на Facebook, які складають дуже невеликий відсоток від всього контенту, могли вплинути на вибори - це досить божевільна ідея. Виборці приймали рішення, ґрунтуючись на своєму життєвому досвіді»,прокоментував Марк Цукерберг. Він також зазначив, що критика компанії - в першу чергу одна зі спроб якось звикнути до перемоги Трампа на виборах.

Фото: Eric Risberg, AP Photo

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1309
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду