Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні

Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні

20 Листопада 2016
1652
20 Листопада 2016
12:20

Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні

1652
Блогер, колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, який був викрадений за замовленням російських спецслужб і звільнений у ході спецоперації Службою безпеки України, пов’язує замах на нього із підготовкою книги про спецслужби Росії.
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов збирається розповісти у книзі про таємну війну спецслужб Росії в Україні

Про це  він повідомив в інтерв'ю виданню Depo.

«За півтора місяці до замаху я анонсував книгу, я пишу книгу про спецслужби Росії, і з цим я пов'язую своє замах. Про ФСБ не писав ніхто. Крім Литвиненко, якого вбили навіть в Лондоні. Я анонсував, зняв відео, написав, що розкрию всі методи російських спецслужб, форми прихованої війни», - заявив Ілля Богданов.

Він також повідомив, що знає багато таємниць про спецоперації ФСБ, і тому пов’язує підготовку книги про російські спецслужби із своїм викраденням.

«Це можливо. Я був оперуповноважений прикордонних служб, які в Росії підпорядковані ФСБ. У мене за плечима інститут. Я був старшим лейтенантом, займався оперативною роботою. За свою службу мені доводилося відправляти свого агента в Грузію до Саакашвілі, це мало кому доводилося. Я був особисто знайомий з першим заступником директора ФСБ, генералом Кулішовим, я йому особисто доповідав, тобто, був в його прямому підпорядкуванні. Проводив перше по республіці Дагестан маршрутування джерела за кордон. Далекий родич мого агента був особистим пілотом Саакашвілі. Тобто я знаю про такі тонкощі, про таку таємницю, що мало не здасться», - сказав екс-співроібтник ФСБ.

Він також повідомив, що збирається розповісти про таємну війну ФСБ в Україні. «І збираюся найближчим часом цю книгу закінчити, описати все, що там в спецслужбах РФ відбувається, і яку таємну війну вони ведуть тут. Я думаю, це дуже стане в нагоді майбутнім службовцям українських спецслужб», - сказав Ілля Богданов.

Водночас він зазначив, що не можу розповісти всі подробиці свого звільнення співробітниками СБУ, і заявив, що оприлюднене у ЗМІ є зйомкою слідчого експерименту.

«Це відео знято не в момент захоплення злочинного угруповання. Це знімалося, коли проводився слідчий експеримент. Але є записи телефонних переговорів, які не були оприлюднені, тобто тих, коли я був на волосок від смерті, і не було ніякої надії на кого-небудь. Одне можу сказати про ці переговори, вони там в ГРУ абсолютно кінчені виродки», - сказав він.

Він також підкреслив, що для нього це був переломний момент. «З моїми знаннями, умінням, я повинен якось реально протистояти цим нелюдам. І знайду, як правильно вчинити, куди докласти свій досвід. Тепер я буду працювати на безпеку України. В СБУ», - підсумував Ілля Богданов.

Раніше Ілля Богданов повідомив, що отримав пропозицію працювати в прес-центрі СБУ.

Нагадаємо, 18 листопада на спільному брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Національна поліція викрили злочин російських спецслужб – викрадення блогера, колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова.

За його словами, СБУ отримала інформацію, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера. На кордоні з Росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – під час спроби переправлення Іллі Богданова до РФ.

За повідомленням СБУ, замовники викрадення – Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії, а організатор – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.

Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії – оплата організатору за викрадення людини.

На фото – Ілля Богданов

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Відео: СБУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1652
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду