Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ

Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ

19 Листопада 2016
2210
19 Листопада 2016
16:14

Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ

2210
Блогер, колишній офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов, який, за повідомленням СБУ, був викрадений за замовленням російських спецслужб і звільнений у ході спецоперації Службою безпеки України, отримав пропозицію працювати в прес-центрі СБУ.
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ
Екс-офіцер ФСБ Росії Ілля Богданов працюватиме в прес-центрі СБУ

Про це він написав у своєму  Facebook.

«Я дуже втомився і відходжу від спецоперації. Надалі мені випала, крім моєї ідеї годувати людей пян-се, (можливість. – Ред.) попрацювати на безпеку України в прес-центрі СБУ. Я погодився і подаю документи», - написав Ілля Богданов.

Він також запевнив, що російським спецслужбам не вдасться скоїти на нього наступні замахи. Крім того він повідомив, що працює над книгою про ФСБ.

«Моя книга про мою історію і реальності ФСБ обов'язково вийде в світ. Завтра відповім усім, зараз я просто падаю спати», - написав він.

Нагадаємо, 18 листопада на спільному брифінгу з генпрокурором Юрієм Луценком голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Служба безпеки України, Генеральна прокуратура та Національна поліція викрили злочин російських спецслужб – викрадення блогера, колишнього співробітника ФСБ Іллі Богданова.

За його словами, СБУ отримала інформацію, що на Харківщині планується переправити через українсько-російський кордон викраденого раніше блогера. На кордоні з Росією оперативники спецслужби спільно з бійцями «Альфи» затримали двох зловмисників – громадян України – під час спроби переправлення Іллі Богданова до РФ.

За повідомленням СБУ, замовники викрадення – Головне управління Генштабу ЗС РФ та ФСБ Росії, а організатор – завербований два роки тому підприємець, колишній депутат Харківської обласної ради.

Він також додав, що у розпорядженні правоохоронців є платіжні доручення, що підтверджують переказ грошей з території Росії – оплата організатору за викрадення людини.

На фото – Ілля Богданов

Фото: Facebook Іллі Богданова

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду