Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів

Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів

19 Листопада 2016
2673
19 Листопада 2016
13:01

Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів

2673
У п’ятницю, 18 листопада, Андрій Курков, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу, який об’єднує професійних письменників, редакторів і перекладачів, та міський голова Львова Андрій Садовий підписали меморандум про проведення 83-го міжнародного конгресу ПЕН-клубу у Львові. В Україні зберуться понад 200 письменників зі світовим ім’ям.
Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів
Перший в Україні конгрес ПЕН-клубу прийматиме Львів

Про це повідомляє Zaxid.net

Конгрес ПЕН-клубу відбудеться у Львові у вересні 2017 року.

«Мені дуже приємно, що спільнота довірила нам у вересні наступного року провести у Львові велике зібрання. Місто бере на себе дуже серйозні зобов’язання, тому що для нас важливо, аби до Львова приїжджали нові люди, щоби був думальний процес, щоби львів’яни все більше і більше читали. Тому що у цьому світі треба вміти приймати мудрі рішення, а мудрі рішення треба щоби робили мудрі люди, а для цього вони мають бути освідченні», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

«На конгрес, який відбудеться з 18 по 22 вересня наступного року у Львові, приїде понад 200 знаних, відомих письменників, видавців, перекладачів. Тематику ми будемо обговорювати з часом, але, звичайно, українська тематика буде головною, зокрема ситуація з кримсько-татарськими письменниками, з культурою кримських татар і з культурами меншостей. В принципі, одна з цілей асоціації – це захист міноритарних літератур і культур», – відзначив Андрій Курков, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу.

Цьогоріч конгрес ПЕН-клубу відбувався в Іспанії. Назва клубу – ПЕН – це абревіатура від англійських слів Poets, Playwrights, Essayists and Novelists – «поети, драматурги, есеїсти, романісти», які складаються в слово «пен» (pen) – ручка для писання.

ПЕН-клуб є неполітичною, недержавною організацією, яка перебуває в формальних консультаційних зв’язках з ЮНЕСКО і має спеціальний консультативний статус в Економічній і Соціальній Раді ООН.

ПЕН-клуб засновано 5 жовтня 1921 в Лондоні з ініціативи англійських письменників Кетрін Емі Доусон-Скотт та Джона Голсуорсі (останній став першим президентом клубу). Першими членами ПЕН-клубу стали письменники Джозеф Конрад, Бернард Шоу та Герберт Веллс.

Нагадаємо, в жовтні український письменник та публіцист, віце-президент Українського центру міжнародного ПЕН-клубу Микола Рябчук повідомив, що наступний конгрес міжнародного ПЕН-клубу, на який приїдуть найкращі письменники світу, відбудеться 2017 року в Україні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2673
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду