У Луцьку постійна поліцейська комісія звинуватила журналістів у зриві засідання

У Луцьку постійна поліцейська комісія звинуватила журналістів у зриві засідання

18 Листопада 2016
1145
18 Листопада 2016
17:50

У Луцьку постійна поліцейська комісія звинуватила журналістів у зриві засідання

1145
Журналістка «Громадського радіо» Ірина Мусій заявляє, що 17 листопада у Луцьку засідання постійної поліцейської комісії при Головному управлінні Національної поліції (ГУ НП) у Волинській області намагалися зробити закритим.
У Луцьку постійна поліцейська комісія звинуватила журналістів у зриві засідання
У Луцьку постійна поліцейська комісія звинуватила журналістів у зриві засідання

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

За словами журналістки, на засіданні постійної поліцейської комісії проходили співбесіду кандидати на посади слідчих і дільничних офіцерів.

«Нам повідомили, що ми можемо бути присутні, однак на час голосування членів комісії за кандидатів ми повинні залишити приміщення, бо, мовляв, у Законі України “Про національну поліцію” вказано, що запрошені особи повинні покинути приміщення на час голосування. Ми вийшли, але питання залишилося відкритим, тому що ми не належимо до запрошених осіб, а згідно Закону України “Про інформацію”, ми просто прийшли на відкритий захід виконувати свою роботу. Тому просити вийти нас ніхто не може», – зауважила Ірина Мусій.

Водночас кандидатка на посаду слідчої Юлія Якимлюк, яка працює в секторі комунікацій ГУ НП у Волинської області, сказала, що не бажає, аби її знімали. Журналістка Марія Доманська, яка здійснювала відеозйомку, сказала, що буде продовжувати знімати, оскільки ця співбесіда має суспільний інтерес.

«Кандидатка погодилася, проте виник конфлікт між членами комісії і журналістами: вони казали, що ми зриваємо засідання і влаштовуємо цирк. Один із членів комісії Сергій Кудрявцев побачив у наших діях тиск на кандидатку. Марія Доманська зауважила, що він може подати до суду, а Юлія Якимлюк підтвердила свою готовність проходити співбесіду. Однак голова комісії Олександр Тиводар закрив засідання у зв’язку з неможливістю далі працювати. Згідно ст. 307 Цивільного кодексу ч.1 на публічних заходах людина автоматично дає свою згоду на те, щоб її знімали. А захід відкритий і має публічний характер. Тож чому до нас виникли такі претензії, ми не розуміємо», - розповіла Ірина Мусій.

ІМІ нагадує, що 6 вересня члени постійної поліцейської комісії, що діє при Головному управлінні Національної поліції України у Волинській області і займається його кадровою політикою, не хотіли пускати журналістів на своє засідання і забороняли проводити відеозйомку.

Нагадаємо, журналіст інтернет-видання «Район» Нестор Ліпич заявив, що працівники поліції перешкоджали його професійній діяльності під час позачергових виборів до Верховної Ради України на виборчій дільниці в селі Черче (Камінь-Каширський район, Волинська область) і провели з ним незаконну «профілактичну бесіду».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду