Журналістка Life заявляє, що її колег жорстоко побили російські силовики - українці іронізують

Журналістка Life заявляє, що її колег жорстоко побили російські силовики - українці іронізують

13 Листопада 2016
1637
13 Листопада 2016
13:15

Журналістка Life заявляє, що її колег жорстоко побили російські силовики - українці іронізують

1637
Російський пропагандистський телеканал Life заявляє, що 12 листопада вночі на співробітників каналу у Москві напали невідомі. Чоловіки представилися поліцейськими і навіть демонстрували посвідчення червоного кольору. Водночас журналістка Анастасія Кашеварова заявляє, що на її колег напали за вказівкою МВС, і «башти Кремля» повинні розкрити очі на цей випадок.
Журналістка Life заявляє, що її колег жорстоко побили російські силовики - українці іронізують
Журналістка Life заявляє, що її колег жорстоко побили російські силовики - українці іронізують

Про напад йдеться у кількох повідомленнях на сайті телеканалу Life.

В ніч проти 12 листопада особи, які назвалися поліцейськими, напали на двох співробітників Life - режисера Марка Безіменного і асистента режисера Володимира Серенка. За твердженням каналу, їх колеги серйозно постраждали: в одного вибитий зуб, він також отримав кілька серйозних травм голови і обличчя, у іншого - закрита черепно-мозкова травма і перелом лицьової кістки. Лікарі заявляють, що він може втратити зір.

За словами постраждалих, на них напала група чоловіків, які пересувалися на двох елітних іномарках. Вискочивши з автомобілів, чоловіки спочатку повалили їх на землю і почали завдавати їм удари по голові та тулубу. В цілому постраждалі нарахували не менше шести нападників. Після цього вони спробували надіти на співробітників Life наручники. Володимира Серенка посадили в одну з машин.

Як пише Life, все закінчилося в той момент, коли на допомогу постраждалим прийшла їх подруга, яка повернулася з магазину. Невідомі спочатку нападники порадили їй залишити місце бійки, бо «працює карний розшук». Однак після цього обох співробітників Life відпустили. Відразу ж після цього нападники зникли з місця на машинах.

З травмами постраждалі звернулися до травмпункту, а потім - у відділ поліції.

Інцидент потрапив на камери відеоспостереження.

Журналістка Life Анастасія Кашеварова заявила, що напад на її колег цілком може бути пов'язаний з ситуацією, коли російським силовикам згори надійшла вказівка «мочити» телеканал.

«Наших журналістів побили представники кримінального розшуку. Ми підняли камери, на яких видно, що за двома співробітниками Лайфа спочатку стежили довгий час і вже в певний момент за сигналом напали. Напали опера. Стали ритися по кишенях. Хлопці жорстоко побиті, переломи і вибиті зуби.

Конторські мені дзвонили після мого поста і говорили, що вся пурга йде від МВС. Служба власної безопасноти МВС і Генпрокуратура повинні негайно зайнятися цим. Та й інші вежі Кремля нехай розкриють очі. Я хочу вірити, що моя інформація помилкова, але вона, на жаль, тільки підтверджується», - написала журналістка у Facebook.

Телеканал Life повідомив про затримання першого підозрюваного, який заявив, що на місці інциденту не було. Пізніше стало відомо, що слідчі ГСУ СКР по Москві проводять перевірку щодо невстановлених співробітників поліції, які в ніч з п'ятниці на суботу здійснили напад на двох співробітників каналу.

В українських соцмережах з’явилося безліч іронічних коментарів щодо побиття співробітників Life. Так Денис Казанський написав: «Журналістів "Лайфньюз" побили у Москві на замовлення Кремля. Сльози заважають друкувати».

Головред «Цензора» Юрій Бутусов написав у своєму Facebook: «Нова зухвала акція "української ДРГ" в Москві - переодягнувшись у форму російської поліції, нахабні "диверсанти" зловили і по-звірячому побили журналістів пропагандистського каналу "Лайньюс" - рупора російських спецслужб - паліям війни вибили зуби, завдали ряд переломів. "Укропи" влаштували напад на вулиці Київській - і вже тому очевидно, що акція була невипадковою, а спланованою керівництвом СБУ. "Лайньюс" пропагує щасливе життя в РФ, постійно знімає сюжети про злочини "київської хунти". Так що основна версія очевидна. Доблесна російська міліція, яка служить справі Путіна-Медведєва і принципам законності і правопорядку, зрозуміло, ніяк не причетна до нападу. Безстрашні ДРГ продовжують наводити порядок на тимчасово окупованих територіях. Не будемо більше цього приховувати - будемо пишатися! Слава Україні!».

Нагадаємо, в листопаді 2014 року кореспондентка російського каналу LifeNews Євгенія Змановська заявила в ефірі свого каналу, що її побили українські журналісти. Це спростоував журналіст телеканалу «Інтер» Максим Кошелєв, який був очевидцем конфлікту, що стався у Києві 26 листопада біля палацу «Україна», де проходив концерт співачки Ані Лорак.

На фото - момент нападу

Фото: Life з запису камер відеоспостереження

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1637
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду