ATR пропонує оприлюднити перед «Євробаченням» перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну

ATR пропонує оприлюднити перед «Євробаченням» перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну

12 Листопада 2016
2300
12 Листопада 2016
11:23

ATR пропонує оприлюднити перед «Євробаченням» перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну

2300
Кримськотатарський телеканал ATR звернувся із відкритим листом до Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Міністерства закордонних справ України і Міністерства культури України з проханням оприлюднити імена всіх російських артистів, яким заборонений в'їзд на територію України.
ATR пропонує оприлюднити перед «Євробаченням» перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну
ATR пропонує оприлюднити перед «Євробаченням» перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну

Про це повідомляє видання «15 минут».

Журналісти ATR  також просять доповнити «чорний список» артистами з РФ, які відкрито підтримують анексію Криму, дають концерти на окупованих територіях України, зокрема - в Криму, при цьому незаконно перетинаючи державний кордон.

Необхідність оприлюднення «чорного списку» колектив кримськотатарського телеканалу пов'язує з проведенням в Україні міжнародного конкурсу «Євробачення-2017», в якому планують брати участь і російські артисти. Щоб уникнути провокацій з боку російського оргкомітету, офіційної делегації або гостей з цієї країни, їх потрібно заздалегідь і відкрито позбавити можливості для політичних спекуляцій, зазначають автори звернення.

«Ми вважаємо, що публікація «чорного списку» російських артистів значною мірою застрахує України від навмисних провокацій в процесі підготовки і проведення «Євробачення» в Києві.  Ми не повинні дати можливість російській пропаганді заявляти про нібито необґрунтовані заборони на в'їзд артистам, апелюючи при цьому до світової спільноти. Кожна заборона публічній особі на в'їзд в Україну повинна бути заздалегідь оприлюднена і обгрунтована з точки зору порушення законодавства України. Також, на нашу думку, за незаконний перетин кордону в Криму і на окупованих територіях Донбасу проти всіх росіян, чиї імена стають відомі українським правоохоронним органам, повинні бути порушені відповідні справи», -  пояснили сайту «15 минут» в керівництві телеканалу.

Далі «Детектор медіа» публікує повний текст звернення, яке опубліковане на сайті «15 минут»:

«Відкрите звернення кримськотатарського телеканалу ATR

до Служби безпеки України,

Державної прикордонної служби України,

Міністерства закордонних справ України,

Міністерства культури України

з проханням оприлюднити повний перелік російських артистів, яким заборонено в’їзд в Україну

Колектив кримськотатарського телеканалу ATR просить оприлюднити весь перелік російських артистів, яким Службою безпеки України зараз заборонено в’їзд в Україну.

Також, у випадку, якщо деякі особи з нижче наведеного у цьому зверненні переліку досі мають можливість безперешкодно проводити концерти на території України, просимо включити їх до переліку СБУ − для подальшої заборони їм на в’їзд в Україну.

У своєму проханні ми особливо звертаємо увагу на необхідність запобігти можливим провокаціям під час підготовки та проведення в Україні міжнародного конкурсу «Євробачення−2017» з боку Росії. Це стосується деяких представників Російської Федерації, які відкрито підтримують незаконну анексію Криму та військовий конфлікт на Сході України, які порушили порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України, та які, можливо, увійдуть до складу російської делегації, або планують приїхати в якості гостей.

Тому, у зв’язку з публічною підтримкою вказаними нижче особами агресії Російської Федерації в Україні, окупації Криму та проведенням ними від початку російської агресії виступів в окупованому Криму (усі вказані особи порушили Порядок в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї, затверджений Постановою Кабміну України), просимо притягнути до відповідальності за порушення законів України та офіційно заборонити в’їзд в Україну наступним громадянам Російської Федерації:

Фиіліпп Бедросович Кіркоров

Тімур Ільдарович Юнусов (Тіматі)

Сергій Володимирович Шнуров (Шнур, гурт Ленінград)

Сергій В’ячеславович Лазарев

Ніколай Викторович Басков

Стас Михайлович Костюшкин (гурт «Чай вдвоем»)

Александр Яковлевич Розенбаум

Юліанна Юр’ївна Караулова 

Ірина Вікторівна Дубцова

Валерій Александрович Кіпєлов (Гурт Арія)

Ала Юр’ївна Перфилова (Валерія)

Сара Львовна Манахімова (Жасмин)

Віктор Миколаевич Белан (Діма Білан)

Станіслав Пятрасович Геруліс (Стас П’єха)

Владимир Владимирович Пресняков (молодший)

Ана Владимировна Шурочкіна (Нюша)

Александр Александрович Бреславский (Джокер)

Гурт Діскотека Аварія (Алексій Рижов, Алексій Сєров, Ана Хохлова)

Посилаючись на вже існуючі прецеденти (заборона на в’їзд в Україну громадянкам РФ Наталії Корольовій, Кристині Сарксисян, Кристині Орбакайте; заборона Хмельницькою обласною радою проведення гастрольних заходів, концертів, вистав та інших культурних заходів на території Хмельницької області особам, які публічно підтримують агресію РФ, окупацію АР Крим і не визнають так звані «ДНР» і «ЛНР» терористичними організаціями) вимагаємо негайно та публічно заборонити всім прихильникам російської агресії в Україні в’їзд в Україну».

Нагадаємо, Служба безпеки України повідомила, що заборонила в'їзд на територію України близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року. При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказуються. СБУ також повідомляє, що Перелік таких осіб готує Міністерство культури України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2300
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду