В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля

В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля

6 Листопада 2016
1388
6 Листопада 2016
20:00

В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля

1388
Європейські союзники США дедалі частіше висловлюють тривогу з приводу заяв Дональда Трампа, який заперечує роль Москви в кібератаках, щоб завадити виборам у США. Вони побоюються, що кандидат від республіканців підштовхує Кремль поширити кіберкампанію на ряд інших країн та послабити західний альянс, і через це вимушені збирати розвідувальну інформацію на мільярдера.
В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля
В Європі зазначають, що Трамп поширює пропаганду і дезінформацію Кремля

Про це пише Newsweek, передає «Укрінформ».

«Коли офіцери американської розвідки в приватному порядку проінформували Трампа про спроби Росії вплинути на результат виборів у США, він публічно знехтував цією інформацією як ненадійною, замість того, щоб погодитись, що ці кібернапади є неймовірно складними», - описує видання занепокоєння, якє має місце в Європі.

Чиновники з двох європейських країн підтвердили, що коментарі Дональда Трампа турбують кілька партнерів по НАТО, бо це означає, що він або не вірить інформації розвідки, або не звертає на неї уваги, або ж не розуміє її, чим з невідомих причин вводить в оману американців.

Європейці занепокоєні також зв'язками близького оточення Трампа з росіянами. У цьому зв'язку нагадуються прізвища Пола Манафорта, Картера Пейджа, генерала Майкла Флінна. Крім того, західна розвідка отримала повідомлення, що представник Трампа провів зустріч у представництві Росспівробітництва – агентства при МЗС Росії, якому доручено адміністративне управління програмами мови, освіти та підтримки цивільного населення.

«Трамп і його кампанія також поширюють пропаганду, що створюється зусиллями Кремля, спираючись на фіктивну інформацію, отриману за допомогою традиційних російських методів дезінформації», - пише видання.

Через це та багато інших факторів у Європі на офіційному рівні наголошують, що тепер вони просто «вимушені збирати розвідувальну інформацію про людину, яка могла би бути наступним президентом США», підкреслюючи, що у них немає вибору.

«Москва розглядається в якості прямої загрози їхнім інтересам – як через агресивні спроби змінити глобальні альянси, так і через її можливості зашкодити Західній Європі, яка отримує майже 40% свого природного газу з Росії. У разі, якщо США, остання наддержава, змінить свою політику щодо НАТО на користь Росії, альянс між Америкою і Західною Європою може зазнати безпрецедентних змін», - підкреслюється занепокоєння європейської сторони.

Тож, очевидно, вперше з часів Другої світової, на заході Європи побоюються, що американські вибори в разі перемоги Трампа «можуть спровокувати події, які поставлять під загрозу їхню національну безпеку» та зашкодять альянсам, «які тримали континент безпечним упродовж десятиліть».

Варто зазначити, Newsweek з посиланням на інформацію, отриману з Росії західною розвідкою також повідомив, що президент РФ Володимир Путін таємно зустрічався з екс-президентом України для обговорення доказів отримання Полом Манафортом платежів від Партії регіонів.

Як йдеться в матеріалі, після публікації інформації про отримання тодішнім керівником виборчої кампанії Дональда Трампа Полом Марафортом 12,7 мільйонів доларів від Партії регіонів Путін таємно зустрівся з Віктором Януковичем біля Волгограду (Росія).

«Янукович запевнив Путіна, що не було ніяких документальних слідів, які показують виплати Манафорту, хоча Путін сказав своєму оточенню, що він не вірить українському президенту», - пише видання. 

Нагадаємо, в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв поскаржився, що під час референдуму й місцевих виборів минулого року Центральна виборча комісія (ЦВК) країни потерпала від російських кібератак.

Фото: REUTERS

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1388
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду