За два дні до виборів у США WikiLeaks публікує нову частину листів штабу Гілларі Клінтон

За два дні до виборів у США WikiLeaks публікує нову частину листів штабу Гілларі Клінтон

6 Листопада 2016
1332
6 Листопада 2016
14:45

За два дні до виборів у США WikiLeaks публікує нову частину листів штабу Гілларі Клінтон

1332
Сайт WikiLeaks оприлюднив нову частину листування Джона Подести - глави передвиборного штабу кандидата в президенти США від Демократичної партії Гілларі Клінтон.
За два дні до виборів у США WikiLeaks публікує нову частину листів штабу Гілларі Клінтон
За два дні до виборів у США WikiLeaks публікує нову частину листів штабу Гілларі Клінтон

У повідомленні організації в Twitter розміщено посилання на опубліковані листи, передає російське інформагентство «Интерфакс».

Всього у відкритий доступ потрапили понад 2,5 тис. електронних листів, загальна їх кількість перевищила 50 тис. Представники WikiLeaks обіцяли, що до президентських виборів в США, які призначені на 8 листопада, будуть опубліковані 50 тис. листів.

Як повідомляє «Українська правда», Джон Подеста повідомив, що ФБР проведе розслідування фактів зламу його електронної пошти. На його переконання, за зламом стоїть Росія і вона може координувати свої дії з кандидатом у президенти США, республіканцем Дональдом Трампом.

Джон Подеста зазначив, що розслідування, яке стосується зламу його пошти, є лише частиною більш широкого розслідування кібератак Росії проти США.

Раніше засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж пообіцяв опублікувати нові дані, які можуть вплинути на результат виборів в США.

Кандидатка в президенти від демократів Гілларі Клінтон висловлювала побоювання, що за допомогою кібератак Росія намагається втрутитися в хід кампанії щодо виборів президента США. Газета Wall Street Journal із посиланням на джерела опублікувала повідомлення, що ФБР не виключає, що за зламом пошти стоїть Росія.

В інтерв’ю російському телеканалу RТ засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заперечив, що за витоком даних, поширених його сайтом, стоїть російська влада. Кремль також заперечує свою причетність до зламу електронної пошти американських демократів.

Нагадаємо, хакерські атаки з боку Росії з метою вплинути на підсумки виборів в «ключових» європейських країнах триватимуть як мінімум до 2018 року. Про це повідомило видання The Wall Street Journal з посиланням на чиновників в адміністрації президента США Барака Обами.

Водночас в Білому домі не виключають введення проти Росії додаткових фінансових санкцій за численні кібератаки на державні і партійні ресурси США. Канал NBC з посиланням на джерела в розвідці повідомив, що Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США готує кібератаку у відповідь на дії РФ.

Пізніше віце-президент США Джо Байден пообіцяв відповісти на кібератаки, в яких американська влада звинувачує Росію.

Водночас в організації WikiLeaks прокоментували чутки про підготовку США кібератаки проти Росії і заявили, що не вірять у підготовку такої операції.

Москва заявляє, що буде реагувати на плани ЦРУ щодо відповіді на кібератаки, у яких США звинувачують Росію.

Президент Болгарії Росен Плевнелієв поскаржився, що під час референдуму й місцевих виборів минулого року Центральна виборча комісія (ЦВК) країни потерпала від російських кібератак.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду