У Києві знімальній групі «СтопКору» погрожували вогнепальною зброєю

У Києві знімальній групі «СтопКору» погрожували вогнепальною зброєю

5 Листопада 2016
1765
5 Листопада 2016
16:16

У Києві знімальній групі «СтопКору» погрожували вогнепальною зброєю

1765
Сьогодні, 5 листопада, поблизу озера Тягле у Києві в районі Бортницької станції аерації один із невідомих, який причетний до нелегального видобутку піску, погрожував застосувати вогнепальну зброю проти знімальної групи інформаційного порталу «Стоп корупції».
У Києві знімальній групі «СтопКору» погрожували вогнепальною зброєю
У Києві знімальній групі «СтопКору» погрожували вогнепальною зброєю

Про це «Детектору медіа» повідомив журналіст «СтопКору» Сергій Медяник.

За його словами, знімальна група проекту продовжувала 3 і 5 листопада фільмувати нелегальний видобуток піску на території Києва, зокрема поблизу озера Тягле. Під час спілкування журналістів із представником нелегального бізнесу до них підійшов невідомий чоловік, який виявився причетним до незаконних дій компанії, і почав погрожувати знімальній групі.

«Він заявив, що зараз дістане пістолет і перестріляє нам ноги. Після цього він відійшов, і почав діставати із сумки зброю», - розказав Сергій Медяник.

За його словами, бізнесмена застерегли, що викличуть поліцію. Після цього він сів в автомобіль і намагався  залишити місце інциденту. Прибулі поліцейські намагалися наздогнати машину нападника, але він зміг втекти.

Журналісти «СтопКору» заявили поліції про погрози.

Нагадаємо, інформаційний портал «Стоп корупції» заявляє, що протягом двох місяців представники нелегального бізнесу із видобутку піску у Києві і на Київщині тричі нападали на журналістів проекту. 28 жовтня відеооператор «СтопКору» Павло Янцен отримав травму голови і носа, коли знімальна група проекту фільмувала процесуальні дії прокуратури з конфіскації спецтехніки на точці з нелегального видобутку піску в одному з сіл Києво-Святошинського району  на Київщині.

Прокуратурою Київської області було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України. Проводяться першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою.

Пізніше стало  відомо, що Ігор Чупринський, який, за даними журналістів «Стоп корупції», є керівником бізнесу з нелегального видобутку піску, отримав від поліції підозру за напад на знімальну групу «СтопКору».

Ще два напади на журналістів «СтопКору» відбулися у Києві у вересні.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1765
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду