СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну

СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну

5 Листопада 2016
2181
5 Листопада 2016
10:25

СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну

2181
Служба безпеки України заборонила в'їзд на територію України близько 140 російським діячам культури, в тому числі 50 з них - в період з 3 грудня 2015 року по 29 жовтня 2016 року. СБУ також повідомляє, що Перелік таких осіб готує Міністерство культури України.
СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну
СБУ повідомила, скільком російським діячам культури заборонено в’їзд в Україну

Про це йдеться у відповіді СБУ на депутатський запит народної депутатки Ольги Червакової, опублікованої у Facebook.

Вона повідомила, що запит до СБУ про заборону в’їзду до України вимагали направити активісти руху «Відсіч», які стверджували, що торік у грудні відправили звернення до Служби безпеки із власним переліком «артистів-пропагандистів» і не дочекались відповіді.

СБУ відповіла, що звернення руху «Відсіч» було отримано і опрацьовано. Служба безпеки здійснила перевірку «зазначених у зверненні російських діячів культури щодо їх можливої антиукраїнської діяльності».

«За результатами перевірки було виявлено ряд осіб, діяльність або висловлювання яких суперечили інтересам забезпечення безпеки нашої держави, у зв'язку з чим було прийнято рішення про заборону їм в'їзду на територію України», - йдеться у відповіді СБУ.

При цьому імена російських артистів, яким заборонений в'їзд в Україну, не вказуються.

СБУ також повідомляє, що здійснює перевірку осіб із списку, наданого Ольгою Черваковою.

«Отримані в ході перевірки матеріали, поряд з іншим, на постійній основі передаються для реалізації до Державної прикордонної служби України та Міністерства культури України, яке безпосередньо формує Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці», - зазначає СБУ.

На думку Ольги Червакової, така відповідь СБУ закриває дискусію про не реагування спецслужб на антиукраїнську діяльність російських діячів культури, а також - дискусію щодо необхідності внесення до парламенту відповідних законопроектів.

Нагадаємо, на початку вересня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що доведе до відома керівництва СБУ інформацію про необхідність видворення з України російського політтехнолога, заступника директора НІС, що виготовляє програми для «Інтера», Ігоря Шувалова.

У відповідь керівник апарату СБУ Олександр Ткачук заявив, що у Служби безпеки України (СБУ) зараз немає підстав для того, щоб видворити з України російського політтехнолога Ігоря Шувалова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2181
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду