Поліція заявила про підозру за напад на журналістів «СтопКору» на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

Поліція заявила про підозру за напад на журналістів «СтопКору» на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

29 Жовтня 2016
2429
29 Жовтня 2016
17:26

Поліція заявила про підозру за напад на журналістів «СтопКору» на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

2429
Ігор Чупринський, який, за даними журналістів інформаційного порталу «Стоп корупції» є керівником бізнесу з нелегального видобутку піску, отримав від поліції підозру за напад на знімальну групу «СтопКору».
Поліція заявила про підозру за напад на журналістів «СтопКору» на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)
Поліція заявила про підозру за напад на журналістів «СтопКору» на Київщині (ФОТО, ВІДЕО)

Про це повідомляє сайт проекту «СтопКор» з посиланнім на інформацію слідчого відділу Києво-Святошинського ВП ГУ НП України у Київській області.

«Стоп корупції» стверджує, що Ігор Чупринський напав на оператора порталу

Як повідомляв «Детектор медіа»,  28 жовтня у селі Києво-Святошинського району (Київська область) стався напад на оператора порталу «Стоп корупції». Прокуратурою Київської області було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Як уточнює «СтопКор», відеооператор проекту Павло Янцен отримав травму голови та носа під час зйомок конфіскації спецтехніки на точці з нелегального видобутку піску в одному з сіл Києво-Святошинського району.

«Ми фіксували на відеокамеру процесуальні дії прокуратури, правоохоронці описували техніку піщаних браконьєрів. У цей момент до чоловіка, який назвався керівником точки, підбіг слідчий поліції і почав відтягувати мене від бандита. Коп допомагав відбирати у мене мікрофон. У цей час спритник вдарив відеооператора Павла Янцена кулаком в обличчя та відкинув його на паркан. У результаті колега отримав травму голови та пошкодив ніс», – розповів подробиці нападу журналіст «СтопКору» Сергій Медяник.

Після нападу у оператора почалася кровотеча

За даними журналістів, розкрадання державних надр проходило під виглядом благоустрою пляжу озера. Бізнес процвітав протягом кількох років. В оборудці, за інформацією журналіста Сергія Медяника, задіяні кілька громадських організацій.

Нагадаємо, напад на оператора «СтопКору»  Павла Янцена стався, коли працівники місцевої прокуратури спільно зі співробітниками поліції проводили огляд місця події під час проведення слідчих дій у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобутку піску.

На місце події прибули також журналісти інформаційного порталу «СтопКор» для зняття відеосюжету.  «У цей час, чоловік, який спостерігав за роботою правоохоронців, почав перешкоджати законній професійній діяльності журналістів та наніс відеооператору тілесні ушкодження», - повідомляє прокуратура.

Постраждалому відеооператору надано первинну медичну допомогу. 

За вказаним фактом прокуратурою Київської області невідкладно було зареєстроване кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста) КК України.

Проводяться першочергові слідчі дії. Хід досудового розслідування контролюється прокуратурою.

На фото угорі - постраждалий оператор

Фото: «СтопКор»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2429
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду