Сергія Лойка висунуто на Шевченківську премію

Сергія Лойка висунуто на Шевченківську премію

25 Жовтня 2016
1683
25 Жовтня 2016
15:45

Сергія Лойка висунуто на Шевченківську премію

1683
Колегія Держкомтелерадіо ухвалила рішення висунути на здобуття Національної премії України імені Тараса Шевченка 2017 року у номінації «Література» роман журналіста, письменника Сергія Лойка «Аеропорт», що вийшов друком у видавництві ТОВ «БрайтСтарПаблішинг» у 2015 році.
Сергія Лойка висунуто на Шевченківську премію
Сергія Лойка висунуто на Шевченківську премію

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Сергій Лойко – журналіст, письменник, фотограф, перекладач, кореспондент газети «Лос-Анджелес Таймс» (США), що живе в Росії. Він є автором численних репортажів з районів військово-політичних конфліктів, у тому числі - в країнах колишнього СРСР.

Під час війни на сході України в 2014 році Сергій Лойко зробив серію репортажів для  «Лос-Анджелес Таймс» і став єдиним іноземним кореспондентом, що побував в обложеному російськими бойовиками Донецькому аеропорту.

Результатом чотирьох днів, проведених серед українських військових і добровольців, стала стаття з галереєю світлин на першій шпальті «Лос-Анджелес Таймс». Тоді ж Сергій Лойко розпочав роботу над романом «Аеропорт», який заснований на реальних фактах. Дія роману починається в аеропорті й розгортається похвилинно протягом останніх п'яти днів понад 240-денної облоги.

За словами автора, книгу він писав про війну між Росією та Україною, так як «інакше назвати це не можна». Автор розповів, що був одержимий романом весь час перебування з «кіборгами» в Донецькому аеропорті в жовтні 2014 року.

«З самого початку я зрозумів, що це повинен бути саме роман, тому що в хроніці, в документальному свідоцтві не можна виразити всю глибину трагедії, підлості, героїзму, ненависті, пристрасті, що притаманні цій війні. Я не міг розповідати про неї холодним, відстороненим тоном літописця», — написав Сергій Лойко у своєму блозі у виданні «Новий час».

Презентація книги у Києві відбулась 3 вересня 2015 року.

Члени колегії Держкомтелерадіо відзначали, що роман Сергія Лойка «Аеропорт» здобув величезну популярність у світі. Минулого року книга була представлена на українському стенді Франкфуртського книжкового ярмарку (Німеччина).

На фото – Сергій Лойко

Фото: svoboda.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1683
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду