Суд у справі мера Бучі закрили від журналістів (ОНОВЛЕНО)

Суд у справі мера Бучі закрили від журналістів (ОНОВЛЕНО)

25 Жовтня 2016
2593
25 Жовтня 2016
11:38

Суд у справі мера Бучі закрили від журналістів (ОНОВЛЕНО)

2593
Сьогодні, 25 жовтня, Печерський районний суд Києва розглядає питання відсторонення від посади мера Бучі (Київська область) Анатолія Федорука. Прокуратура заявляє, що судове засідання повинно проходити без ЗМІ і наполягає на видаленні журналістів із зали суду.
Суд у справі мера Бучі закрили від журналістів (ОНОВЛЕНО)
Суд у справі мера Бучі закрили від журналістів (ОНОВЛЕНО)

Наразі у Печерському суді присутні знімальні групи «UA:Першого», «1+1», 5-го каналу. Представник прокуратури наполягає на закритому засіданні суду, бо нібито будуть розголошені персональні дані. Сторона захисту наполягає на відкритому судовому розгляді.  

Суддя оголосив рішення, за яким журналісти повинні залишити судову залу і перейти в інше приміщення. У відповідь представник «1+1» заявив, що справа має широкий громадський резонанс, і відмовився виходити з зали. Після цього суддя оголосив технічну перерву, поки зал не залишать представники телеканалів.

Після цього Анатолій Федорук поінформував журналістів, що він заявить клопотання про відвід судді, повідомляє «Укрінформ».

«Враховуючи те, що суддя затягує розгляд справи і те, що проти нього є відкриті кримінальні провадження, після його повернення до судової зали, я заявлю клопотання про відвід судді. Можливо, новий суддя у новому судовому провадженні ухвалить рішення про те, що засідання має відбуватися  у відкритому режимі», - зазначив мер Федорук.

Один з адвокатів мера Бучі Віктор Гошко повідомив, що захист виступав за відкритість цього судового процесу.

Прокурор Олег Войтович, як повідомляє «Укрінформ», відмовляється давати коментарі з приводу судового засідання у справі мера Федорука.

Раніше слідчий суддя В.Підпалий вирішив проводити засідання суду у закритому режимі.

Наразі журналісти перебувають у залі суду і не мають наміру її залишати. Судді у залі немає.

Пізніше Світлана Остапа («Детектор медіа») повідомила, що Печерський суд відсторонив Анатолія Федорука від посади Бучанського міського голови до 11 грудня 2016 року.

Як повідомляли ЗМІ, 21 липня ГПУ провела кілька десятків обшуків у справі мера Бучі Анатолія Федорука і мера Ірпеня (Київська область) Володимира Карплюка.

У ГПУ зазначили, що в ході обшуків «знайшли документи, що підтверджують дані про різні злочини: від вирубки лісів до незаконного будівництва». Також в рамках «бучанської справи» розслідується незаконне надання 14 га землі екс-віце-спікеру Верховної Ради Калєтніку.

У день проведення обшуку Володимир Карплюк залишив Україну, повідомивши, що перебуває у відпустці. Згідно з інформацією Ірпінської міськради, за неповних два роки перебування на посаді мер перебував у відпустці 174 дні. 10 серпня Володимир Карплюк, яким цікавилася Генпрокуратура, повернувся в місто і перебував на роботі.

У вересні начальник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ Володимир Гуцуляк заявив, що «ми вже активно працюємо, щоб дати оцінку їхнім злочинам, щоб винні були притягнуті до відповідальності, і ми це зробимо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду