Концерн РРТ закінчив монтаж металоконструкцій телевежі на горі Карачун

Концерн РРТ закінчив монтаж металоконструкцій телевежі на горі Карачун

24 Жовтня 2016
2020
24 Жовтня 2016
11:51

Концерн РРТ закінчив монтаж металоконструкцій телевежі на горі Карачун

2020
20 жовтня на горі Карачун поблизу Слов’янська і Краматорська (Донецька область) було здійснено підйом щогли на верхівку нової телевізійної вежі, яка відновлюється замість зруйнованої під час боїв із сепаратистами у 2014 році.
Концерн РРТ закінчив монтаж металоконструкцій телевежі на горі Карачун
Концерн РРТ закінчив монтаж металоконструкцій телевежі на горі Карачун

Про це йдеться у повідомленні Концерну РРТ.

«У ході відновлення щогли на РТПС Краматорськ станом на 20 жовтня 2016 року антенна частина встановлена у проектне положення, здійснена корекція відхилення від вертикалі й виконане остаточне закріплення вказаного конструктивного елементу», - повідомляє Концерн.

Телевежа після завершення монтажу. Фото: Концерну РРТ

Ці роботи завершили зведення 186-метрової телевежі й закінчення найбільш складної частини будівельного процессу споруди.  

Наразі ведеться підготовча робота для отримання від Держархбудінспекції сертифікату на введення в експлуатацію об’єкту. Після цього колектив Донецької філії Концерну РРТ приступить до розгортання на новій опорі антенно-фідерного обладнання.

Керівництво Концерну РРТ висловлює вдячність співробітникам Концерну, генеральної підрядної організації ТОВ «Буд Капітал-Сервіс» та інших організацій, що задіяні у відновленні щогли на РТПС Краматорськ.

Нагадаємо, колишню телевежу на горі Карачун висотою 200 метрів було підірвано терористами в липні 2014 року. Унаслідок цього північ Донеччини опинилася без сигналу українських мовників. Нині на Карачуні функціонує тимчасова вежа висотою 34,5 метри, на якій встановлені передавачі 15 телеканалів і семи радіостанцій. Найпотужніший передавач – Національної телекомпанії України («UA: Перший»), його потужність – 2,5 кВт.

У квітні 2016 року радник міністра інформаційної політики, народний депутат Олександр Бригинець повідомив, що телевежу на Карачуні буде встановлено до річниці визволення міста від проросійських сепаратистів – тобто у липні 2016 року.

На початку травня стало відомо, що на гору Карачун завезено перші конструкції нової 180-метрової телевежі. Наприкінці травня Олександр Бригинець повідомив, що телевежа готова до встановлення, а для початку монтажу конструкцій потрібне погодження Держбудінспекції.

7 червня тодішній генеральний директор Концерну РРТ Володимир Іщук повідомив, що телевежа на горі Карачун буде встановлена за три місяці, і у вересні розпочнуть роботу встановлені на ній передавачі.

Наприкінці липня голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що телевежу на горі Карачун заплановано ввести в експлуатацію в кінці вересня.

5 липня Президент України Петро Порошенко заявив, що телевежа на Карачуні має бути відбудована через два місяці й більшого терміну він не дає.

Станом на 4 серпня будівельники не могли назвати точної дати запуску телевежі на горі Карачун.

На початку серпня керівник Антикризового медіацентру Сергій Попов, побувавши на Карачуні, повідомив, що висота нової телевежі складе 186 метрів, однак цього недостатньо, щоб українське телебачення досягало меж Донецька та інших міст, які наразі контролюються бойовиками «ДНР».

На фото угорі – підготовка до підйому щогли

Фото: з Facebook  Павла Жебрівського

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2020
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду