В Україні з’явився правозахисний медіапроект Look at UA

В Україні з’явився правозахисний медіапроект Look at UA

23 Жовтня 2016
1205
23 Жовтня 2016
11:48

В Україні з’явився правозахисний медіапроект Look at UA

1205
Стартував новий правозахисний медіапроект блогерів Шермана Дрозда та луганського журналіста Дениса Кирчака під назвою Look at UA
В Україні з’явився правозахисний медіапроект Look at UA
В Україні з’явився правозахисний медіапроект Look at UA

Про це засновники медіапроекту розказали в ефірі «Громадського радіо».

За їх словами, сайт висвітлюватиме теми, про які неохоче пишуть українські ЗМІ.

«Ідея нашого проекту народилася на кухні. Ми говорили про те, що, з одного боку, у нас є гуманізм і загальнолюдські цінності, а, з іншого боку, у нас є націоналізм і нетерпимість. Крім того, для ряду ЗМІ деякі теми є незручними, – розказав журналіст Кирчак. – З одного боку, теми сексуальних меншин, абортів і феміністичного руху, які ми будемо висвітлювати, - не зовсім зручні для інших медіа. З іншого боку, ми не можемо про це не писати».

 «Ми хотіли зробити освітній, соціальний і культурологічний проект. Сучасні українські ЗМІ визначають для себе кілька тем, що стосуються прав людини, ми ж хочемо висвітлювати тему прав людини в цілому. Зараз, наприклад, в Україні з'явився законопроект, робиться жорстоким процедуру реалізації права на проведення мирних зібрань», - зазначив блогер Дрозд.

За словами пана Кирчака, головний редактор сайту буде переобиратися кожні три місяці. Зараз порталом завідує Микита ПідгораНа сьогодні в проекті працюють п’ятеро осіб. 

Look at UA співпрацює з Луганською правозахисною групою та налагоджує контакти з Хельсинською правозахисною групою

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду