У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

23 Жовтня 2016
2203
23 Жовтня 2016
00:03

У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

2203
22 жовтня у столичному театрі імені Івана Франка відбулась урочиста церемонія відкриття 46-го Київського міжнародного фестивалю «Молодість», який триватиме до 30 жовтня.
У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»
У Києві урочисто відкрився 46-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість»

Цього року в рамках конкурсних та позаконкурсних програм буде показано близько 200 фільмів із понад 60 країн світу.

За Гран-прі фестивалю - статуетку «Скіфський олень» та десять тисяч доларів - замагатимуться 87 стрічок. Члени журі також оберуть переможців у кожній із конкурсних програм (серед студентських фільмів, повнометражних, короткометражних і національних). 

На церемонії відкриття Почесний Президент фестивалю Віктор Ющенко вручив нагороду – «Скіфського оленя» – за внесок у світове кіномистецтво відомій угорській режисерці Марті Месарош.

«Я вдячна Україні. У далекому минулому я була ученицею великого Олександра Довженка, також була знайома з Сергієм Параджановим. Я дуже щаслива, що в цей важкий момент для вашої країни отримую такий важливий приз», – зазначила пані Месарош. Стрічку угорської режисерки «Непохований мрець» буде показано в рамках програми «Угорська рапсодія» 23 жовтня (у неділю) в кінотеатрі «Київ».

Віце-прем’єр-міністр України В’ячеслав Кириленко зачитав офіційне привітання «Молодості» від Президента України Петра Порошенка. Наприкінці свого виступу він попросив присутніх у залі підійнятися й поаплодувати на знак підтримки несправедливо засуджених у Росії Олега  Сенцова та Олександра Кольченка.

Міністр культури України Євген Нищук також привітав фестиваль із відкриттям і вручив Державну премію імені Олександра Довженка українському режисерові Віктору Олендеру, присуджену йому Президентом України в вересні цього року. 

Присутніх на відкритті музичними виступами розважали «Тельнюк: Сестри» й гурт Brunettes Shoot Blondes.

Після урочистої церемонії розпочався показ фільму-відкриття фестивалю «Життя» французького режисера Стефана Брізе. Стрічка була учасницею основного конкурсу цьогорічного Венеційського кінофестивалю. Картина знята за однойменним романом Ґі де Мопассана.

Які фільми з програми нинішнього фестивалю радять до перегляду українські кінокритики, читайте тут. Із повним переліком стрічок, що будуть показані на 46-й «Молодості», та членами журі фестивалю можна ознайомитися тут. Розклад показів і подробиці фестивального життя – на офіційному сайті.

Фото надано прес-службою фестивалю «Молодість»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2203
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду