Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора

Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора

16 Жовтня 2016
1210
16 Жовтня 2016
16:01

Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора

1210
Російське видання «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у одіозного президента Сирії Башара Асада, який править країною як диктатор з 2000 року, фактично успадкувавши владу від свого батька.
Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора
Російська «Комсомольская правда» взяла інтерв’ю у сирійського диктатора

Інтерв’ю опубліковане на сайті видання.

Башар Асад одразу заявив, що російські війська, що захищають його режим, перебувають на території Сирії легально: «По-перше, якщо говорити про проблему, то треба говорити і про джерело проблеми: це тероризм. Не має значення, хто зараз втручається в сирійські справи, найважливіше - хто підтримує терористів щодня і щогодини. Це головна проблема. Якщо ми її вирішимо, та заплутана картина, як ви її описали, втратить значення. Ми можемо вирішити цю проблему. Тому що питання полягає не в тому, які країни втручаються зараз в справи країни, а в тому, які країни підтримують терористів. Тому що Росія, Іран і Хезболла - це наші постійні союзники, і вони знаходяться тут на легальній основі. Вони воюють проти терористів, але є інші країни, які втручаються саме з метою підтримки терористів. Питання не в числі гравців, а головне питання - це тероризм».

Після цього він звинуватив Захід у тому, що він продовжує Холодну війну проти Росії.

«По-друге, що стосується Третьої світової війни. Цей термін часто використовується - особливо після недавньої ескалації, що стосується ситуації в Сирії. На сьогоднішній день ми спостерігаємо ситуацію, схожу на холодну війну в стадії розвитку. Це щось, що з'явилося зовсім недавно, тому що я думаю, що Захід, і особливо США, не зупинили Холодну війну навіть після розпаду СРСР», - сказав диктатор.

Інтерв’ю взяла спецкор російського видання Дар’я Асламова.

Водночас канцлер Німеччини Ангела Меркель має намір виступити за посилення санкції щодо Росії через дії Москви в Сирії. Про це повідомляє сайт видання Frankfurter Allgemeine Zeitung, передають «Українські новини».

Ця тема буде обговорюватися на засіданні Європейської ради, яке пройде 20-21 жовтня. Розглядається можливість введення санкцій в області літакобудування і в сферах, які пов'язані з оборонною промисловістю. Газета уточнює, що президент США Барак Обама готовий надати підтримку Меркель, якщо країни-члени ЄС прийдуть до спільної думки з приводу нових обмежувальних заходів відносно Москви. В останні кілька місяців надзвичайно загострилася ситуація в сирійському місті Алеппо. Сполучені Штати звинувачують сирійську владу і Росію в бомбардуванні мирних жителів і збройної опозиції.

Нагадаємо, французький телеканал France24, що фінансується урядом, випустив сюжет про участь Росії у війні на Донбасі.

На фото - Башар Асад і Дар’я Асламова

Фото: прес-служба Башара Асада

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду