Кінофестиваль «Молодість» вшанує пам'ять Анджея Вайди

Кінофестиваль «Молодість» вшанує пам'ять Анджея Вайди

15 Жовтня 2016
1368
15 Жовтня 2016
19:46

Кінофестиваль «Молодість» вшанує пам'ять Анджея Вайди

1368
22 жовтня 46-й Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» відкриється фільмом«Життя» Стефана Брізе. Закриє ж фестиваль українська прем'єра останнього фільму класика польського та світового кіно Анджея Вайди «Післяобрази» (Powidoki).
Кінофестиваль «Молодість» вшанує пам'ять Анджея Вайди
Кінофестиваль «Молодість» вшанує пам'ять Анджея Вайди

Про це повідомляє cultprostir.ua.

Головну роль польського художника-авангадиста Владислава Стржемінського у фільмі зіграв Богуслав Лінда.

«Фільм "Післяобрази" розповідає про найгірший період в житті післявоєнної Польщі, про 1948-1952 роки, час затвердження радянського соцреалізму в мистецтві. Він закінчується смертю Стржемінського. Це був жахливий час. І художників переслідували саме так, як я показав у фільмі», - розповідав в інтерв'ю Анджей Вайда.

Міжнародний кінофестиваль «Молодість» відбуватиметься в Києві з 22 по 30 жовтня.

Нагадаємо, видатний польський режисер кіно і театру, зірка світового кінематографа, лауреат «Оскара» та численних премій міжнародних кінофестивалів Анджей Вайда помер увечері в неділю, 9 жовтня, у віці 90 років від гострого запалення легенів.

В кінці вересня оскарівська комісія Польщі висунула останню картину Анджея Вайди Powidoki («Післяобрази») на премію Американської кіноакадемії «Оскар» в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

На фото - Анджей Вайда

Фото: imdb.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1368
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду