США мають докази участі Росії у передачі вкрадених даних Wikileaks

США мають докази участі Росії у передачі вкрадених даних Wikileaks

14 Жовтня 2016
1205
14 Жовтня 2016
13:22

США мають докази участі Росії у передачі вкрадених даних Wikileaks

1205
У США існує низка свідчень того, що Росія постачає WikiLeaks інформацію з листів електронної пошти американських політиків, які стосуються президентських виборів у країні.
США мають докази участі Росії у передачі вкрадених даних Wikileaks
США мають докази участі Росії у передачі вкрадених даних Wikileaks

Про це повідомляє «Укрінформ» та посилається на CNN.

«Москва щонайменше забезпечує інформацією або, можливо, безпосередньо відповідальна за витікання», - повідомляють джерела CNN.

Як зазначається, WikiLeaks продовжує публікувати електронні листи, щод стосуються керівника передвиборчого штабу Гілларі Клінтон Джона Подести, що є ще одним доказом того, що Росія використовує організацію як засіб доставки для повідомлень та іншої вкраденої інформації.

Представники американських спецслужб усе ще досліджують ступінь зв'язку між Росією і WikiLeaks, але вони, як і раніше, впевнені, що Росія стоїть біля самих витоків.

Водночас CNN не вдалося отримати коментар від WikiLeaks. Засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж раніше заперечував будь-який зв'язок або співпрацю з Росією, зазначається в публікації. 

Як повідомлялося, сайт WikiLeaks у понеділок, 10 жовтня, опублікував другу частину листування глави передвиборчого штабу Клінтон Джона Подести. Було опубліковано близько 2000 листів, датованих 2015 роком. У листах працівники передвиборчого штабу Клінтон обговорюють, як відповідати на запитання преси та давати коментарі з чутливих тем, одна з яких — випуск книги "Гроші Клінтонів", у якій Фонд Клінтонів звинувачують у сумнівних операціях. Перша частина була опублікована 8 жовтня і стосувалася питань ядерної енергетики та пожертвувань у фонд Клінтон від гірничовидобувної та ядерної галузей. 

Фото: alexey43

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1205
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду