Стець анонсував найближчим часом відновлення українського мовлення у Криму

Стець анонсував найближчим часом відновлення українського мовлення у Криму

12 Жовтня 2016
1594
12 Жовтня 2016
16:12

Стець анонсував найближчим часом відновлення українського мовлення у Криму

1594
Міністр информаційної політики Юрій Стець заявляє про відновлення найближчим часом українського інформаційного мовлення в окупованому Росією Криму. На думку міністра, мова йтиме про мовлення Суспільного телебачення або «Громадського радіо».
Стець анонсував найближчим часом відновлення українського мовлення у Криму
Стець анонсував найближчим часом відновлення українського мовлення у Криму

Про це він розповів у коментарі телеканалу «112 Україна».

«Якщо ми говоримо про інформаційну реінтеграцію Криму, то ми зараз намагаємося мати активні форми доступу інформації звідти в Україну та доступу інформації з світу і України в Крим. Паралельно йде процес, про це свідчить призначення нового радника Юлії Каздобіної, про роботу над інформаційною реінтеграцією Криму. Всі можливі форми, включаючи підтримку активістів, включаючи роботу, яку ми можемо робити по друку газет чи інших ЗМІ.

При передачі інформації туди ми максимально над цим працюємо. Це стосується і Міністерства інформаційної політики, і Нацради з питань телебачення і радіомовлення, і інших органів влади, які відповідають за інформаційну політику нашої держави. Переконаний, що найближчим часом відбудеться реальна дія на відновлення одного з українських медіа. Сподіваюся, що це буде Суспільне телебачення або "Громадське радіо" на північну територію Криму», - розповів Юрій Стець.

Нагадаємо, 18 лютого Нацрада створила робочу групу з розвитку телерадіомовлення в південних районах Херсонської області та на територію тимчасово окупованого Криму й Севастополя. Робочу групу очолив член Нацради Сергій Костинський. Також робоча група опрацьовує питання мовлення на окупований Крим змайбутньої 150-метрової телевежі в селищі Чонгар Херсонської області.

5 жовтня Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення одержала перші частоти для FM-мовлення на Крим і на своєму засіданні оголосила конкурс для визначення чотирьох радіостанцій-переможців.

На фото - Юрій Стець

Фото: «112 Україна»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1594
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду