Закарпатська облрада буде ще два роки напряму фінансувати свою газету «Новини Закарпаття»

Закарпатська облрада буде ще два роки напряму фінансувати свою газету «Новини Закарпаття»

11 Жовтня 2016
1283
11 Жовтня 2016
18:49

Закарпатська облрада буде ще два роки напряму фінансувати свою газету «Новини Закарпаття»

1283
Закарпатська обласна рада вирішила не виділяти у 2016-2017 роках кошти з бюджету на статтю витрат «Друкованим засобам масової інформації для висвітлення діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування». Натомість депутати вирішили напряму фінансувати власну газету «Новини Закарпаття» та збільшили витрати на подарунки журналістам і редакціям.
Закарпатська облрада буде ще два роки напряму фінансувати свою газету «Новини Закарпаття»
Закарпатська облрада буде ще два роки напряму фінансувати свою газету «Новини Закарпаття»

Відповідіні зміни облрада внесла 22 вересня до «Програми підтримки засобів масової інформації та розвитку інформаційної галузі на 2015-2017 роки», повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

У першому варіанті документу 80 тис. грн. були закладені для висвітлення діяльності влади.

Як повідомляє ІМІ, в основному з «висвітленням діяльності ОДА та облради» можна ознайомитися на шпальтах газети «Новини Закарпаття», яка поки не роздержавлена і засновниками якої є облрада та облдержадміністрація.

Водночас без змін лишився пункт 1 програми – «Редакціям газет, засновниками яких є органи виконавчої влади та місцевого самоврядування». Згідно з цією статтею витрат, редакції «Новини Закарпаття» передбачено 350 тис. цьогоріч, а наступного року - 385 тис. грн.

В цілому загальна сума витрат Програми на два роки лишалася незмінною – 2 мільйони 300 тисяч гривень.

У попередній редакції програми передбачалося 90 тис.грн. на ЗМІ, які «цілеспрямовано сприяють розвитку мов та культур національних меншин». Згідно з останніми змінами, фінансування на цю витрату не передбачено загалом.

На статтю витрат «Проведення заходів: конференцій, засідань за круглим столом, брифінгів, прес-турів, фестивалів, виставок, соціологічних та наукових досліджень, моніторингу засобів масової інформації, конкурсів серед засобів масової інформації на кращі публікації; лауреатам обласних премій у галузі журналістики до ювілеїв газет, радіо і телебачення, професійних свят журналістів; працівників радіо і телебачення; інформаційні матеріали» замість 70 тис. у новій редакції закладено 240 тис. грн. Таким чином, на статтю витрат додається 170 тис.грн.

Як і раніше, 143 тис. передбачено «Для висвітлення діяльності органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування телебаченням і радіомовленням». Ці кошти може отримати Закарпатська регіональна дирекція НТКУ, яка мовить як телеканал «Тиса-1».

Не змінилися витрати для обласної організації Національної спілки журналістів України (НСЖУ) – на рік передбачається 12 тис. грн.

Нагадаємо, у червні стало відомо, що газета Закарпатської обласної ради та облдержадміністрації «Новини Закарпаття» реформуватиметься під час другого етапу роздержавлення – органи влади вийдуть із складу співзасновників, трудовий колектив перетвориться у суб’єкт господарювання. Таке рішення  Закарпатська обласна рада прийняла більшістю голосів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду