Максим Бланк програв суд журналістам «Схем»

Максим Бланк програв суд журналістам «Схем»

3 Жовтня 2016
2565
3 Жовтня 2016
18:44

Максим Бланк програв суд журналістам «Схем»

2565
Голосіївський районний суд Києва відмовив колишньому першому заступнику генерального директора «Укрзалізниці» Максиму Бланку в задоволенні позову про захист честі, гідності, ділової репутації і відшкодування моральної шкоди, який він подав у січні до журналістів проекту «Радіо Свобода»
Максим Бланк програв суд журналістам «Схем»
Максим Бланк програв суд журналістам «Схем»

Про це пише «Радіо Свобода» та посилається на рішенні суду, копія якого є у розпорядженні редакції програми.

Як повідомляється на сайті, колишній чиновник вимагав у журналістів «Схем» спростувати інформацію, поширену про нього урозслідуванні «Інфраструктура для олігарха Леоніда Юрушева», та відшкодувати йому сукупно понад 150 тисяч гривень: 100 тисяч моральної шкоди, 25 тисяч компенсації за проведення лінгвістичної експертизи і 30 тисяч гривень за послуги адвоката.

«У матеріалі, до якого мав претензії залізничник Максим Бланк, йшлося про олігарха Леоніда Юрушева, колишнього роботодавця цього екс-чиновника, та їхній спільний бізнес. Зокрема, у розслідуванні журналісти зіставили два факти, зауваживши, що з того моменту, коли Бланк потрапив до «Укрзалізниці», Дніпропетровський завод з ремонту й будівництва вагонів, який належить Юрушеву, почав активно вигравати тендери держпідприємства на ремонт пасажирських вагонів», – повідомляє «Радіо Свобода».

Як зазначено, розглянувши справу у відкритому засіданні, суддя Голосіївського районного суду вирішив відмовити у задоволенні позову Максима Бланка.

Розслідування журналістки Анастасії Іванцової було опубліковане на сайті «Радіо Свобода» 30 жовтня 2015 року. Після публікації, як зазначено на сайті, пан Бланк не звертався до редакції Київського бюро «Радіо Свобода» чи до журналістки і не вимагав спростувати або уточнити інформацію, а через два місяці, у січні 2016 року, подав позов до суду. Згідно з процедурою, позивач має ще 10 днів на подання апеляції. Якщо він цього не зробить, рішення набере законної сили.

На фото - Максм Бланк

Фото: politica-ua.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2565
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду