Українські медійники протестують проти арешту  українського журналіста у Москві

Українські медійники протестують проти арешту українського журналіста у Москві

3 Жовтня 2016
1967
3 Жовтня 2016
12:06

Українські медійники протестують проти арешту українського журналіста у Москві

1967
Українські медійні організації звертаються до українського уряду і міжнародної громадськості з проханням висловити свій протест проти арешту в Москві українського журналіста Романа Сущенка, якого звинувачують у шпигунстві
Українські медійники протестують проти арешту  українського журналіста у Москві
Українські медійники протестують проти арешту  українського журналіста у Москві

Роман є авторитетним професійним журналістом з достойною репутацією. Тому висунення йому абсурдних звинувачень, позбавлення можливості на належний юридичний захист – обурливі.

Цей крок російського уряду продовжує політику залякування незалежних журналістів, є спробою примусити їх займатися самоцензурою, не говорити правди.

Українські медійні та правозахисні організації переконані, що продовження такої практики Російської Федерації є продовженням інформаційної війни проти України, вона поглиблюватиме кризу в медійному середовищі не лише двох країн, але і негативно впливатиме на стан журналістики у цілому світі. Цьому треба покласти край.

Національна спілка журналістів України

Центр інформації про права людини 

ГО «Детектор Медіа»

Інститут Масової інформації

Центр демократії та верховенства права

ГО «Центр UA»

Нагадаємо, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» ізвинувачують у «шпигунстві».

Вранці 3 жовтня ФСБ заявило, що український журналіст Роман Сущенко, затриманий у Росії, є співробітником головного управління розвідки Міноборони України, який «збирав секретні відомості про діяльність Збройних сил і Національної гвардії Росії»

«Укрінформ», працівником якого є журналіст, зробив заяву щодо незаконного затримання у Москві їх спеціального кореспондента.Відреагувало на нього також і Міністерство інформаційної політики України.

Пізніше Міністерство закордонних справ повідомило, що з’ясовує обставини затримання українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка на території Росії. 

НСЖУ закликала міжнародні медіаорганізації втрутитися у ситуацію із арештом українського власкора у Москві.

1 жовтня Лефортовський суд Москви заарештував українського журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка, обвинуваченого в шпигунстві, на 2 місяці.

За словами адвоката затриманого у Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, незрозуміло, чи відбувся суд щодо його арешту.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій, у зв’язку із затриманням журналіста Сущенка, запропонував відмінити безвізовий режим з Росією.

Більше за темою читайте тут.

На фото - Роман Сущенко

Фото: obozrevatel.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1967
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду