Оголошено переможців конкурсу кліпів  The Next Big Thing-2016

Оголошено переможців конкурсу кліпів The Next Big Thing-2016

1 Жовтня 2016
1552
1 Жовтня 2016
11:27

Оголошено переможців конкурсу кліпів The Next Big Thing-2016

1552
Учора, 30 вересня, на фестивалі «Де кіно» відбулося урочисте вручення нагород переможцям музичного пітчингу The Next Big Thing-2016, організованого «1+1 медіа». Цього року конкурс пройшов ушосте, за перемогу боролися кліпмейкери-початківці, яким було запропоновано зняти відеороботи на пісні 12 відомих українських артистів.
Оголошено переможців конкурсу кліпів  The Next Big Thing-2016
Оголошено переможців конкурсу кліпів  The Next Big Thing-2016

Прийом музичних робіт стартував 30 травня цього року.

Переможця було обрано серед 22 кандидатів членами журі, до якого ввійшли: генеральний продюсер «1+1 продакшн» Вікторія Лєзіна, музичний критик, екс-шеф-редактор онлайн-платформи Cultprostir.ua Ігор Панасов, режисер Семен Горов, кінооператор Сергій Михальчук, прес-секретар VK в Україні Влад Леготкін і генеральний директор ELLO Валерій Сігал

Гран-прі The Next Big Thing-2016 та право зняти кліп для переможця проекту «Голос країни-6» отримав Олег Красюк за відеороботу на пісню Onuka «Світанок». Журі відзначило кліп як такий, що передає дух часу та в якому максимально широко показано те, що сьогодні переживає країна. 

Перше місце журі конкурсу віддало Євгену Мазуренку, Денису Козаку та Антону Міхеєнко за кліп на пісню Діми Монатіка «Сейчас».

Друге місце посів Данило Міліковський із роботою на пісню гурту The Hardkiss Doctor Thomases.

Третє місце дісталося Андрію Шевчуку, котрий зняв кліп на пісню Onuka «Світанок».

Onuka - Svitanok from Kitchirigami on Vimeo.

Вручаючи головну нагороду, член журі Ігор Панасов зазначив, що його дуже порадував вибір артистів і пісень організаторами: «Сьогодні ми всі впевнились в тому, як багато в нашій країні молодої духом, енергійної, щирої музики». Він також зазначив, що сприймає відеокліпи як короткометражні фільми, в яких має бути історія, і багато хто з учасників історію показав.

За словами організаторів, усього пітчинг кліпів зібрав близько 200 робіт, із яких більше 100 пройшли модерацію та були допущенні до оцінювання журі. За сумою голосів користувачів офіційного сайту пітчингу та балів журі було сформовано шорт-лист із 30 півфіналістів, вони мали 10 днів, аби покращити свій кліп, користуючись рекомендаціями артистів. Після цього було відібрано 22 роботи-фіналиста, серед яких члени журі обирали переможців: володаря Гран-прі, перше, друге та третє місця.

Серед артистів, які надали свої музичні твори в рамках конкурсу: Jamala, TheHardkiss, Onuka, Kozak System, Pianoбой, «Друга ріка», TheManeken, Bahroma, Monatik, Sunsay, ТНМК та PUR:PUR.

Про те, що радив і які приклади музичних відео демонстрував учасникам пітчингу член журі Семен Горов, читайте в репортажі з майстер-класу режисера на «Детекторі медіа».

Нагадаємо, фестиваль «Де кіно» проводиться вперше за спільної ініціативи «1+1 медіа» та Film.ua Group.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду