Конфлікт щодо газети «Вільним шляхом» найближчим часом вичерпається – голова Волинської ОДА Гунчик

Конфлікт щодо газети «Вільним шляхом» найближчим часом вичерпається – голова Волинської ОДА Гунчик

28 Вересня 2016
1345
28 Вересня 2016
17:30

Конфлікт щодо газети «Вільним шляхом» найближчим часом вичерпається – голова Волинської ОДА Гунчик

1345
Питання щодо ситуації навколо газети «Вільним шляхом» розглядалось на черговій колегії Держкомтелерадіо, де було заслухано інформацію голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика
Конфлікт щодо газети «Вільним шляхом» найближчим часом вичерпається – голова Волинської ОДА Гунчик
Конфлікт щодо газети «Вільним шляхом» найближчим часом вичерпається – голова Волинської ОДА Гунчик

Як повідомляв «Детектор медіа», колектив ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» збирається пікетувати Адміністрацію Президента та Кабмін. На це була реакція голови Ківерцівської районної ради Волинської області Григорія Недопала. Він прокоментував «Детектору медіа» ситуацію навколо газети.

Як зазначив пан Гунчик 27 вересня на колегії Держкомтелерадіо, він зустрічався з представниками колективу редакції, профспілки  та обговорив шляхи  вирішення конфлікту.

Він висловив переконання, що конфлікт між колективом і районною радою пов'язаний насамперед з приміщенням значної площі, в якому знаходиться редакція (328,9 кв м). Приміщення перебуває у власності районної ради. За його словами, районна влада запропонувала редакції шляхи ефективного використання приміщення. Зокрема, ту частину приміщення, яка свого часу здавалася районною радою в оренду і безпосередньо редакцією не використовувалась, райрада запропонувала передати для використання міграційної служби.

Районна державна адміністрація також ініціювала проведення Державною фінансовою інспекцією фінансової перевірки редакції, оскільки редакція фінансувалася протягом 2015 та попередніх років з місцевого бюджету. За інформацією пана Гунчика, співзасновники газети «Вільним шляхом» ухвалили рішення про погашення заборгованості у розмірі 60 тис. грн.

Проблемні питання використання редакціями приміщення комунальної власності  має, на думку пана Гунчика, типовий характер. Подібні ситуації  виникають і в  інших регіонах.  Він повідомив, що тримає питання на контролі і вважає, що конфлікт найближчим часом вичерпається.

Як писав «Детектор медіа», 29 вересня колектив ківерцівської районної газети «Вільним шляхом»  збираються провести пікет під Адміністрацією президента та Кабінетом міністрів. 19 вересня в Луцьку працівники ківерцівської районної газети «Вільним шляхом» (Волинська область) під стінами приміщення Волинської обласної ради розпочали безстроковий страйк через конфлікт з районною владою з приводу роздержавлення газети.

Конфлікт  розпочався ще в квітні 2016 року, коли районна рада вирішила забрати в газети частину приміщення, а згодом почала вимагати підписання і реєстрації нового Статуту. Всі ці процеси відбувалися в період, коли видання вступило в процес роздержавлення.

13 серпня газета «Вільним шляхом» вийшла з чистими шпальтами і зверненням до читачів, у якому висловила свою незгоду з діями місцевої влади через звільнення редакторки видання Марії Хітько за нібито прогул. Також у серпні колектив газети написав заяву в поліцію про перешкоджання професійній журналістській діяльності та перевищення повноважень керівництвом районної ради через призначення виданню нового керівника і втручання засновників у діяльність газети. Голова Ківерцівської районної ради Волинської області Григорій Недопал прокоментував «Детектору медіа» ситуацію навколо газети.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду