«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»

«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»

21 Вересня 2016
3926
21 Вересня 2016
16:00

«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»

3926
30 вересня о 20:15 в ефірі каналу «1+1» відбудеться прем’єра епічної драми «Століття Якова» за однойменним романом-лауреатом літературної премії «Коронація слова» Володимира Лиса
«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»
«1+1» покаже українську драму «Століття Якова»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

Дії картини розгортаються в період з моменту закінчення Першої світової війни і до наших днів. Це історія волинського селянина Якова, який проти своєї волі був втягнутий в історичні конфлікти.

Сценаристом драми «Століття Якова» став Андрій Кокотюха, режисером-постановником виступив Бата Недич, оператор-постановник – Ігор Іванов, художник-постановник – Сергій Бржестовський, а художник по костюмах – Ірина Гергель.

«Кожного разу, адаптуючи романи колег для фільмів чи серіалів, дуже хвилююся. Відповідальність величезна. Передбачаю, що автору наперед може не подобатися результат – для письменника кожне слово у творі - сакральне, щось означає часто дуже особисте. Втім книга та фільм – два окремi художні, не побоюся цього слова – мистецькi твори. Першочерговим у «Столітті Якова» для мене було – збереження закладеної в твір ідеї», зазначає пан Кокотюха.

За його словами, у сценарії максимально використано те, що є в першоджерелі, також в екранізації з’являться і нові сюжетні лінії.

 «Роман стрімкий, при цьому – майже без діалогів.Тож події, описані Володимиром Лисом, треба було зупиняти, ділити на епізоди й населяти персонажами. Переважна більшість діалогів написана з нуля, хоча також максимально використано те, що є в першоджерелі. Традиційно найскладніше для мене – працювати над любовними лініями й пов’язаними з цим епізодами. В екранізації у долі Якова буде дві ключових жінки – є кохана Уляна, віддана чужому, є Зося, чужа, яка стала коханою», – розказав сценарист.

Нагадаємо, виробництвом україномовного проекту займався «1+1 Продакшн». Роль Якова зіграли одразу два українських актора: в зрілому віці – Станіслав Боклан, а в юності – Роман Луцький. У драмі також знялися українські актори Людмила Загорська, Олег Примогенов, Андрій Самінін, Наталя Доля, Олександр Печериця і Ганна Топчій, а також переможець дитячого талант-шоу «Маленькі гіганти» Женя Лебедин.

Нагадаємо, головна продюсерка серіалів та фільмів телеканалу «1+1» Олена Васильєва повідомила «Детектору медіа», що «1+1 Продакшн» працює над чотирма серіальними проектами на кшталт мелодрами «Все одно ти будеш мій», яка вийшла на «1+1» минулому в осінньому телесезоні.

18 вересня о 21:00 на каналі «1+1» відбулася прем'єра чотирьохсерійної мелодрами «Випадкових зустрічей не буває» виробництва «1+1 Продакшн».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3926
Читайте також
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Anna
2757 дн. тому
СПАСИБО за фильм всем, кто его создавал!!! Наше - родное, содержательное, высокохудожественное, Прекрасно музыкально оформлено. Наконец-то пропало чувство стыда после низкопробных сватов и ему подобных "произведений".
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду