Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах

Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах

21 Вересня 2016
3299
21 Вересня 2016
11:47

Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах

3299
У серпні – вересні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення(Нацрада) провела моніторинг дотримання загальнонаціональними мовниками законодавства України про кінематографію та виявила трансляцію п’яти художніх фільмів та одного телесеріалу з ознаками порушень статті 15 Закону України «Про кінематографію»
Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах
Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах

Про це повідомляє прес-служба Нацради.

Зокрема, йдеться про трансляцію російського контенту. Порушення було зафіксовано на телеканалах «Украина» (х/ф «Отец-одиночка», х/ф «Горькое счастье» і х/ф «Подарок судьбы»), «НТН» (т/с «Побег» і х/ф «Выгодный контракт») та «1+1» (х/ф «Любовь-морковь 2»).

«Порушення стосуються трансляції продукції виробництва Російської Федерації, виготовленої після 1 січня 2014 року, а також наявності позитивних образів правоохоронних органів РФ і СРСР. Зокрема, останні були у фільмах, демонстрованих телеканалами «НТН» і «1+1». А телеканал «Украина» змінив назву усіх показаних ним творів. Крім того, за інформацією, що міститься на офіційному сайті Міністерства культури Російської Федерації, рік їх виробництва – 2015 або 2016», - повідомляє Нацрада.

Інформацію про факти недотримання мовниками законодавчих норм передано до Державного агентства України з питань кіно для відповідного реагування.

Як зазначено, Національна рада постійно отримує повідомлення від громадян про  можливі порушення під час трансляції програм і передач та фільмопоказу.  Усі ці звернення, як зазначено, ретельно опрацьовуються.

Зокрема,  Нацрада відреагувала  на публікацію «Детектора медіа» щодо прем’єри 4-серійної мелодрами «Шкідливі поради» («Вредные советы») на телеканалі «Інтер».

Серіал «Шкідливі поради», як називає його «Інтер», відомий у Росії під назвою «Любов і море». Зйомки цього проекту почалися в кінці 2015 року. Фільм знятий російською кіностудією Motor Film Studio, однак на кіносайтах пишуть про спільне україно-російське виробництво. На форумі офіційного сайту акторки Анастасії Заворотнюк повідомляли про замовлення серіалу каналом «Россия 1» та показ його на цьому каналі, але офіційної інформації з цього приводу немає.

«Національна рада оперативно зв’язалася із Держкіно щодо наявності прокатного посвідчення у цього серіалу,  і отримала відповідь, що  посвідчення  видавалося. Утім, регуляторний орган запропонував відомству надати такі пояснення публічно», - повідомляється в релізі.

Нагадаємо, 20 вересня телеканал «Інтер» повідомив, що комедійна мелодрама «Шкідливі поради» вироблялася українським продакшном «Компанія Майбутнє».

На фото: кадри з філмьу «Шкідливі поради»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3299
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
вовік
2744 дн. тому
Нарешті Нацрада почала працювати! Хотілося б щоб це було результативно, не показово. Щодо попереднього запису, то треба було б вже бути послідовним і назвати гоніння і переслідування в СРСР. А ще щоб радянські люди підчас війни з Німеччиною залюбки дивитися неімецьке якісне кіно, та ще й німецькою мовою.
Руся
2744 дн. тому
Да, верным путем идете! Такое уже было в фашистской Германии (помните, книги жгли), в маккартистской СШАшии (помните, блох искали среди деятелей кино и науки)... Если сами ни на что не способны, не забирайте у людей последнее - возможность смотреть (ЗРЕЛИЩ!!!) качественное кино , а хотя бы и России. Или вы не верите своим соотечественникам? Все предатели? Кино и книги нас перекуют в предателей? Убогие, жалко-то как вас.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду