У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова

У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова

10 Вересня 2016
1318
10 Вересня 2016
17:13

У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова

1318
У День українського кіно, який відзначається сьогодні, 10 вересня, Президент України Петро Порошенко привітав працівників кінематографії з професійним святом. Особливо глава держави відзначив кінорежисера Олега Сенцова, який незаконно утримується у російській в'язниці.
У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова
У День українського кіно Порошенко підтримав Сенцова

Про це йдеться у повідомленні на сайті Президента.

Україна високо шанує майстрів, котрі попри загрози та випробування продовжують розповідати про Батьківщину світу, відстоюють національну ідею та переконання, наголосив Петро Порошенко у вітанні з нагоди свята.

«Ціную діяльність митців, які в нинішній час випробувань та загроз своїми творами відкривають світовому співтовариству Україну та її незборимий народ, який героїчно бореться із російським агресором, утверджує незалежність та суверенітет, будує правову державу», - зазначив він.

Президент пообіцяв не зупиняти зусилля у звільненні Олега Сенцова.

«Сердечні слова вдячності кінорежисеру Олегу Сенцову за відданість Батьківщині та мужність. Ми не зупинимось у боротьбі за звільнення Олега», - заявив глава держави.

Президент також висловив переконання, що самобутня творчість українських творців екранного мистецтва є непересічним внеском у світове кіномистецтво.

Головним завданням на сучасному етапі розвитку кінематографії Петро Порошенко назвав його підтримку державою та суспільством.

«Наше спільне завдання - сприяти сталому розвитку вітчизняної кіногалузі як важливого напряму на шляху євроінтеграції, підвищенню її конкурентоспроможності, розвитку продюсерської системи та кіноринку», - зазначив він.

Нагадаємо, сьогодні, 10 вересня, відзначається День українського кіно, встановлений згідно з указом Президента України від 12 січня 1996 року і щороку відзначається у другу суботу вересня.

25 серпня 2015 року  Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Українському активісту Олександру Кольченку суд присудив 10 років позбавлення волі в колонії суворого режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заяляє, Росія і Україна продовжують переговори щодо обміну різних кандидатур. Він висловив сподівання, що «спільна робота» ведеться також із повернення в Україну засудженого у Росії Олега Сенцова. За його словами, остаточні рішення з російського боку буде приймати Володимир Путін. Дмитро Пєсков також визнав, що контакти із російською стороною підтримує Віктор Медвечук.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1318
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду