Джамала задоволена, що «Євробачення-2017» відбудеться у Києві

Джамала задоволена, що «Євробачення-2017» відбудеться у Києві

10 Вересня 2016
1440
10 Вересня 2016
14:20

Джамала задоволена, що «Євробачення-2017» відбудеться у Києві

1440
Переможниця пісенного конкурсу «Євробачення-2016», українська співачка Джамала вважає, що вибір Києва у якості міста-господаря «Євробачення-2017» є правильним.
Джамала задоволена, що «Євробачення-2017» відбудеться у Києві
Джамала задоволена, що «Євробачення-2017» відбудеться у Києві

Джамала заявила, що вітає вибір міста проведення пісенного конкурсу на користь Києва.

«Чесно кажучи, я дуже рада. Я просто не розуміла, чому так довго вибирали місто і так довго були ці тури між містами. Але результатом я задоволена…Так, я рада, що це буде в Києві, все-таки він має два аеропорти, дуже багато готелів… Я люблю це місто, тут я навчалася в консерваторії, тут всі мої друзі, тут моя студія, де я пишу, концертні майданчики, які я люблю. Це місто мене надихає», - заявила вона, зазначивши при цьому, що під час голосування тримала нейтралітет.

Співачка також повідомила, що її хвилює, де саме в Києві буде проходити «Євробачення-2017».

«Так, я вболівала за Київ, звісно. Хоча мене хвилювало і засмучувало, що так довго не могли визначитися з майданчиком. Адже той майданчик, який був 12 років тому, а саме "Палац спорту" (місце, де проходило "Євробачення-2005". - Ред.), вже непридатний. За 12 років "Євробачення" виросло та набуло нового рівня, і "Палац спорту" вже просто жахливо малий для цього заходу. Тому думали, що ж інше може бути.

Мене, звичайно, засмутило, що в столиці, за 12 років не знайшлося такого майданчика, якою була, наприклад, Globe Arenas (місце, де проходило "Євробачення-2016" в Стокгольмі. - Ред.) - така сучасна, така велика, на 25 тисяч глядачів. Тому я дуже сподіваюся, що Міжнародний виставковий центр (приміщення, де проходитиме "Євробачення-2017". - Ред.). Зроблять максимально комфортним і зручним для всіх. Починаючи від техніків і закінчуючи виконавцями», - сказала Джамала.

Водночас вона заявила, що необхідно забезпечити красиву картинку для телеглядачів, які будуть дивитися шоу.

«Ви знаєте, я часто чула від організаторів "Євробачення" - EBU (Європейська мовна спілка -Ред.), що важливим для них є момент телезйомки. Так, це правда, що глядач дивиться емоційно, йому потрібен такий же красивий театр, як Metropolitan Opera або щось на кшталт цього (сміється). Він вважає, що має бути дуже красиво ззовні і дуже красиво всередині, але, як не дивно це звучить, для людей, які працюють на телебаченні, головне, щоб красиво було на ваших екранах, тобто в телевізорі. Це найголовніше, адже це телешоу», - зазначила співачка.

Вона ткож торкнула питання конкуренції за проведення конкурсу між Києвом і Одесою, яка пропонувала провести «Євробачення-2017» на стадіоні «Чорноморець».

«Так, стадіон "Чорноморець", який був представлений в Одесі, теж дуже хороший зал. І, можливо, там навіть можна було б зробити ще красивіше шоу, ніж у виставковому центрі. Але Одеса програла за очками за інфраструктуру. Там не дороблено аеропорт, там є дуже велика проблема з транспортом. За всієї любові до Одеси. Це дійсно дуже красиве і чудове місто. І потім, мені здається, ті, хто приїде до Києва на "Євробачення", зможе відвідати і Одесу. Чому б ні? Це правда одне з найкращих міст України.

За великим рахунком, виконавцям все одно, де проводити конкурс. Зрозуміло, що ті, хто були 12 років тому на "Євробаченні" в Києві, хотіли побачити конкурс в Одесі. Але, скажімо так, за 12 років столиця теж дуже змінилася. Це вже нове місто. Тому є всі шанси отримати задоволення від нього. Мені дуже хотілося б, щоб київська мерія зробила все можливе, щоб наше місто засяяло, як нова монета (сміється)», - сказала Джамала.

Нагадаємо, 9 вересня у Кабінеті Міністрів на брифінгу генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія оголосив, що місто – господарем «Євробачення-2017» стане Київ. Шоу проходитиме в Міжнародному виставковому центрі на лівому березі Дніпра.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1440
Читайте також
15.09.2016 15:00
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 593
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду