Мінінформполітики заявляє, що ГПУ і СБУ вивчають скандальне листування Столярової

Мінінформполітики заявляє, що ГПУ і СБУ вивчають скандальне листування Столярової

9 Вересня 2016
1338
9 Вересня 2016
13:33

Мінінформполітики заявляє, що ГПУ і СБУ вивчають скандальне листування Столярової

1338
Міністерство інформаційної політики веде службове листування з Генеральною прокуратурою та СБУ щодо листування, яке мало антиукраїнське спрямування, колишньої продюсери продакшна телеканалу «Інтер» Марії Столярової.
Мінінформполітики заявляє, що ГПУ і СБУ вивчають скандальне листування Столярової
Мінінформполітики заявляє, що ГПУ і СБУ вивчають скандальне листування Столярової

Про це заявила у парламенті перша заступниця міністра інформації Еміне Джеппар, повідомляє «Еспресо.TV».

«Після того, як зміст поштової скриньки Столярової став публічним, це питання не залишилося поза увагою міністерства. Зокрема, радник міністра Дмитро Золотухін дав свою позицію, експертні висновки і припущення на "Детектор медіа" в кількох своїх публікаціях. Додам, ведеться службове листування з ГПУ та СБУ з цього питання», - сказала Еміне Джеппар.

Варто нагадати, що голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар («Народний фронт») заявила, що її Комітет чекає звіту Міністерства інформаційної політики, які заходи були зроблені для захисту українського інформаційного простору.

Вона також обурена тим, що перша заступниця міністра інформаційної політики Еміне Джеппар вказує, що необхідно прийняти закони, «аби вони могли відбирати ліцензії».

«Такий професійний рівень виконавчої влади дуже серйозно турбує. В мене виникає дуже багато питань щодо того, чим сьогодні займається Мінінформполітики. Пані Джапарову взагалі перший раз чую. Ми чекаємо на комітеті звіт Мінінформполітики про те, які заходи були ним зроблені для захисту українського інформаційного простору», - наголосила Вікторія Сюмар. 

Нагадаємо, у серпні в інтернет потрапило листування співробітниці Міністерства державної безпеки так званої «ДНР» Тетяною Єгоровою з російським журналістом Леонідом Муравйовим, співробітниками каналів «Інтер» та «Донбас», які узгоджували з неї контент програм.

Аналітик Дмитро Золотухін у своїй статті на «Детекторі медіа» зазначив, що до липня 2015 року в оприлюдненому листуванні присутні ознаки тісної співпраці між помічником Єгорової – Леонідом Муравйовим, та його колегами з «Інтеру», керівництво якого неодноразово наполягало, що «Подробности» та «Подробності недели» ніяк від них не залежать, а з Муравйовим їх ніщо не пов’язує.

У своїй наступній статті на «Детекторі медіа» Дмитро Золотухін «Як саме телеканал «Інтер» співпрацював з «ДНР»» пише: «Одразу за оприлюдненням вмісту поштової скриньки співробітниці "міністерства інформації ДНР" Тетяни Єгорової сайт "ОРДІЛО", що контролюється представниками волонтерської організації "Миротворець", оприлюднив зламану поштову скриньку російського журналіста Леоніда Муравйова. Муравйов був висланий з України в березні 2015-го року Службою безпеки України. Попри це, він, можливо, продовжував тісне співробітництво зі своєю колегою Марією Столяровою, яка працювала на телеканалі «Інтер» у НІСі».

На фото - Еміне  Джепарова

Фото: qha.com.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1338
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду