П’ять українських журналістів отримали нагороди за протидію російській пропаганді

П’ять українських журналістів отримали нагороди за протидію російській пропаганді

5 Вересня 2016
1211
5 Вересня 2016
17:42

П’ять українських журналістів отримали нагороди за протидію російській пропаганді

1211
Секретар РНБО України Олександр Турчинов вручив представникам українських ЗМІ відзнаки РНБО за протидію інформаційній агресії РФ.
П’ять українських журналістів отримали нагороди за протидію російській пропаганді
П’ять українських журналістів отримали нагороди за протидію російській пропаганді

Про це йдеться на сайті РНБО.

Секретар РНБО України, звертаючись до журналістів, зазначив, що інформаційна війна є дуже небезпечною складовою гібридної війни, яку веде Росія проти України.

«Вона має на меті зламати систему відносин в суспільстві, зламати той фундамент, на якому базується довіра суспільства до власної країни, посіяти роздратування, зневіру,  паніку та страх. А головне в результаті - домогтися, щоб народ не був здатен або не хотів чинити опір агресору», - сказав Олександр Турчинов.

За його словами, сучасна Росія успадкувала від Радянського Союзу широкий арсенал ведення інформаційних війн, і цей арсенал був серйозно вдосконалений. Він також додав, що  український досвід свідчить про відпрацьовану Росією формулу: «спочатку приходять російські ЗМІ, потім приходять російські танки».

«У нас є герої інформаційного фронту, які за власною ініціативою професійно протидіють інформаційній агресії Російської Федерації. Головною зброєю в інформаційній війні з Росією є правда», - сказав Олександр Турчинов, подякувавши журналістам за роботу.

Відзнаки РНБО України отримала продюсер телепроектів телеканалу ICTV Оксана Дихніч - за програми «Антизомбі» та «Гражданская оборона».

Також нагороди отримали Максим Шиленко, керівник департаменту журналістських розслідувань телеканалу «1+1», за цикл програм «Хоробрі серця», та Олег Криштопа, сценарист та ведучий програм 5-го каналу - за проект «Машина часу». 

Крім того, відзнаки РНБО України отримали журналісти «Українського радіо» Ніна Жежера - за щоденну програму «Польова пошта» для військовослужбовців та Євгенія Калайда за програму «Настоящее время», яка транслюється на окуповані території Криму та Донбасу, а також частину Російської Федерації до Уралу.

Нагадаємо, кібер-атаки на Україну організовують спецслужби Російської Федерації та пов'язані з ними міжнародні хакерські угруповання. Про це повідомила прес-служба РНБО з посиланням на інтерв'ю керівника Служби з питань інформаційної безпеки Апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентина Петрова німецькому телеканалу ZDF.  

На фото - під час вручення нагород

Фото: РНБО

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1211
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду