Бойко заявляє, що готується штурм «Інтера» - Кива спростовує причетність до акції

Бойко заявляє, що готується штурм «Інтера» - Кива спростовує причетність до акції

5 Вересня 2016
1776
5 Вересня 2016
14:08

Бойко заявляє, що готується штурм «Інтера» - Кива спростовує причетність до акції

1776
Голова фракції «Опозиційного блоку» Юрій Бойко стверджує, що сьогодні, 5 вересня, біля 200 людей прямують з Білої Церкви (Київська область) до Києва для штурму офісу каналу «Інтер». Він також заявив, що штурмом начебто керуватиме екс-радник голови МВС Ілля Кива.
Бойко заявляє, що готується штурм «Інтера» - Кива спростовує причетність до акції
Бойко заявляє, що готується штурм «Інтера» - Кива спростовує причетність до акції

Про це Юрій Бойко заявив у понеділок, 5 вересня, під час засідання погоджувальної ради парламенту, повідомляє «Українська правда».

«Поки ми тут з вами сидимо, знову збирається така ж компанія навколо іншого офісу. Вже везуть людей з Білої Церкви туди. За нашими даними, 200 чоловік. Командує всім цим у минулому працівник Міністерства внутрішніх справ пан Кива. І поки ми тут сидимо, ми можемо стати свідками чергової провокації, яка проходить як мінімум при бездіяльності правоохоронних органів», – сказав він.

У свою чергу Ілля Кива у коментарі заперечив заяву голови фракції «Опозиційного блоку». «У даному випадку я жодного стосунку не маю до цих двохсот людей», – запевнив він.

Ілля Кива заявив, що наразі перебуває біля Оперного театру в Києві. Також він запевнив, що не має відношення до нападу на канал «Інтер» в неділю, 4 вересня.

Водночас він додав, що був у понеділок, 5 вересня, біля офісу «Інтера», який наразі оточений учасниками протестів проти каналу.

«Я сьогодні проїжджав мимо офісу "Інтера", зупинився і вийшов. Там були патріоти. Я побачив тих людей, з якими разом воював, був у зоні АТО. Це була достатньо гучна подія, про яку говорять протягом двох тижнів, мені було цікаво», – додав він.

Також Ілля Кива різко розкритикував Юрія Бойка і «Опозиційний блок», звинувативши їх у діяльності на користь Росії.

Як повідомлялося, сьогодні, 5 вересня, у Києві на вулиці Дмитрівській біля будівлі телеканалу «Інтер», яка огороджена парканом, близько 60 представників громадських організацій, добровольчих батальйонів та учасників бойових дій на сході України у складі українських Збройних сил вимагають припинити роботу телеканалу.

Нагадаємо, 4 вересня  на вулиці Щусєва, 26 у Києві, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробности», «Подробности недели» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що за фактом підпалу будівлі компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», затримані шестеро осіб. Наразі ведеться слідство, відкрито кримінальне провадження. 

Він також повідомив, щос серед затриманих пікетувальників під стінами офісу телеаналу «Інтер» є колишні бійців 30 бригади ЗСУ.

Більше про події біля офісу «НІС» можна прочитати тут.

На фото - Юрій Бойко

Фото: rian.com.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду