Ті, хто нападав на «Інтер», не приховували своїх імен – Арсен Аваков

Ті, хто нападав на «Інтер», не приховували своїх імен – Арсен Аваков

4 Вересня 2016
3690
4 Вересня 2016
20:35

Ті, хто нападав на «Інтер», не приховували своїх імен – Арсен Аваков

3690
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прокоментував підпал будівлі НІСа, де виробляються новини телеканалу «Інтер», в підсумковому випуску програми «ТСН.Тиждень».
Ті, хто нападав на «Інтер», не приховували своїх імен – Арсен Аваков
Ті, хто нападав на «Інтер», не приховували своїх імен – Арсен Аваков

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков в прямому ефірі «1+1» програми «ТСН.Тиждень» зазначив, що ті, хто підпалив телеканал «Інтер», своїх облич не закривали й імен не приховували, вони були одягнені в камуфляжну форму і протестували проти російської позиції "Інтера". «Це колишні військовослужбовці 30 бригади Збройних сил, які об'єдналися ось в такому протесті. Кілька працівників постраждали, один протестуючих отримав травму», - сказав він. Також Арсен Аваков повідомив, що відкрито кримінальне провадження, затримано шестеро осіб. За його словами, він особисто кілька днів назад звернувся до СБУ щодо розслідування фактів узгодження інформполітики «Інтера» і т.зв. «ДНР», але відповіді досі не отримав.

На телеканалі «Інтер» станом на 20.00 замість підсумкової програми «Подробиці тижня» наразі транслюється телесеріал, а рухомий рядок повідомляє, що на канал напали і знищено студію. Але о 20.30 новий ведучий тижневика Олексій Ліхман розпочав програму прямо на вулиці біля будівлі НІСа. Про те, що готувала команда тижневика, розповіла головний редактор програми Лариса Задорожні.

Нагадаємо, 4 вересня,  на вулиці Щусєва,26, під будівлею компанії «Національні інформаційні системи» (НІС), яка займається виробництвом «Подробностей» та «Подробностей недели» для «Інтера», підпалили шини. Згодом загорілося саме приміщення компанії. 

Директор Департаменту комунікацій в МВС України Артем Шевченко підтвердив «Детектору медіа» факт пожежі у приміщенні компанії «НІС» та зазначив, що будівлю підпалили зсередини.

Пізніше на сайті телеканалу «Інтера» з’явилось повідомлення про  те, що на компанію «Національні інформаційні системи», що створює програми «Новини», «Подробиці», «Подробиці тижня» для телеканалу, скоєно збройний напад та є постраждалі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3690
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду