Правління НСЖУ проведе позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року

Правління НСЖУ проведе позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року

2 Вересня 2016
1863
2 Вересня 2016
17:52

Правління НСЖУ проведе позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року

1863
Члени правління НСЖУ на засіданні 2 вересня 2016 року більшістю голосів ухвалили рішення провести позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року
Правління НСЖУ проведе позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року
Правління НСЖУ проведе позачерговий з’їзд 3 листопада 2016 року

У зв’язку з необхідністю внесення до 1 січня 2017 року змін до статуту НСЖУ, пов’язаних зі змінами податкового законодавства (технічні правки), щоб не втратити статус неприбуткової організації, члени правління вирішили провести позачерговий з’їзд Спілки.

Оскільки планується внесення незначних технічних змін, то вирішили  проводити не черговий з’їзд, який запланований на квітень 2017 року, а позачерговий (технічний) з мінімальною кількістю делегатів. Приурочили позачерговий з’їзд до дня народження екс-голови НСЖУ покійного Ігоря Лубченка.

Тепер протягом двох місяців мають відбутися конференції регіональних творчих спілок (обласних), на яких мають бути внесені зміни в їхні статути та обрані делегати.

Окрім цього, правління розглядало питання реформування преси, виконання гранту Ради Європи, створення НАУМ, міжнародної діяльності Спілки.

Членами правління були висунуті пропозиції відправити у відставку з посад секретарів Валерія Горобця, Тетяну Котюжинську та Олександра Бухтатого, яких звинувачували у розколі і створенні паралельної конкуруючої організації НАУМ. Водночас ні пан Горобець, ні пан Бухтатий не були згодні з такими пропозиціями, вони заявили, що не вважають НАУМ конкуруючою організацією. А Тетяна Котюжинська запропонувала відправити у відставку весь склад секретаріату НСЖУ. Голосування з цього питання не було результативним.

Члени правління заслухали також звіт голови ревізійної комісії НСЖУ Йосипа Бурго, який розповів про проведені якісні заходи представниками Спілки, в тому числі й на кошти грантів, та невчасне звітування по гранту Ради Європи (керівник Олексій Бойко), до виконання якого, за його словами, були причетні кілька фізичних осіб-підприємців, серед яких Сергій Штурхецький, Оксана Винничук, Олександр Тарасов та інші. Його обурило те, що грант виконували переважно не представники НСЖУ. Правління, заслухавши пояснення Тетяни Котюжинської, взяло інформацію ревізійної комісії до відома.

Нагадаємо, 26 серпня в Києві відбувся установчий з’їзд (конгрес) всеукраїнської громадської спілки «Національна асоціація українських медіа» (НАУМ), який ухвалив рішення про створення відповідної асоціації. На з'їзді були присутні 53 делегати, які є керівниками юридичних осіб (редакцій комунальних медіа, які підлягають закону про реформування державної та комунальної преси), що представляли 15 областей України і місто Київ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1863
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду