Полтавська журналістка, якій погрожувала адвокатка, написала заяву у поліцію

Полтавська журналістка, якій погрожувала адвокатка, написала заяву у поліцію

1 Вересня 2016
1897
1 Вересня 2016
13:24

Полтавська журналістка, якій погрожувала адвокатка, написала заяву у поліцію

1897
31 серпня журналістка «Громадське. Полтава» Ольга Дудка звернулася до поліції із заявою про погрози з боку адвокатки Марини Розанової, яка захищає у суді інтереси Віталія Петрова, підозрюваного у вбивстві свого товариша.
Полтавська журналістка, якій погрожувала адвокатка, написала заяву у поліцію
Полтавська журналістка, якій погрожувала адвокатка, написала заяву у поліцію

Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ).

Як стверджує журналістка Ольга Дудка, інцидент стався в Октябрському райсуді Полтави 30 серпня, коли вона вела фотозйомку засідання. Адвокатка Марина Розанова простестувала проти зйомки, апелюючи до судді щодо заборони.

За словами журналістки, адвокатка не тільки пообіцяла звернутись до суду щодо порушення її прав, але й погрожувала побрити журналістку наголо, якщо та опублікує її фотографію в інтернеті. Ольга Дудка стверджує, що адвокатка фотографувала присутніх у залі суду журналістів і пообіцяла викласти їх фото на порносайтах, якщо її світлину десь опублікують.

Як пише видання «Полтавщина», після судового засідання в коридорі адвокатка Марина Розанова схопила за руку журналістку «Громадського. Полтава» Ольгу Дудку і сказала: «Я побрию тебе наголо, якщо ти в інтернеті опублікуєш мою фотографію».

«Бувають конфліктні ситуації, але нащо кидатись на людей і погрожувати? Усі ми буваємо імпульсивні, можемо наговорити зайвого, але така поведінка не припустима ні для кого. Це в будь-якому разі тиск і психологічне насилля. Сумнівів, що мені щось може загрожувати, в мене немає. Саме тому вирішила написати заяву в поліцію. Хто знає, на що здатні такі люди. Якщо вона буде продовжувати так себе поводити, то не факт, що хтось ще не постраждає і від її погроз, і від дій. Як на мене, вона сама спровокувала цей конфлікт і в якийсь момент усе вийшло з-під контролю», – повідомила Ольга Дудка ІМІ.

За її словами, у Полтавському відділі ГУ НП в Полтавській області її заяву прийняли.

Про погрози з боку батька підозрюваного Віталія Петрова заявив також журналіст «Полтавщини» Микола Лисогор. За інформацією ІМІ, він поки не звертався до поліції.

Нагадаємо, «Детектор медіа» звернувся за коментарем до адвокатки Марини Розанової. Вона заявила, що протестувала проти фотозйомки і погрожувала звернутись до суду, якщо її світлини будуть опубліковані.

«У тих, хто це пише, занадто завищена самооцінка. Я давно не звертаю увагу на дурниці, які пишуть журналісти, а адекватні люди в них не вірять», - заявила вона.

Адвокатка також сказала, що не вважає погрозами журналісту обіцянку подати до суду. Факт нападу на журналістку Ольгу Дудку і погрози фізичною розправою вона назвала «дурницями».

На фото - Ольга Дудка

Фото: Facebook журналістки

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1897
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду